Succé för svenskarna i premiären – Svensk tvåa

Världscuppremiären i orientering i norska Østfold blev riktigt spännande på herrsidan. Efter en sekundstrid i toppen av resultatlistan slutade svenskarna Emil Svensk och Martin Regborn tvåa respektive trea. –Det kändes väldigt bra – det gjorde det. Jag blev ju tvåa så jag får vara supernöjd, säger Svensk till TT.

Emil Svensk blev tvåa i världscuppremiären i Norge. Arkivbild.

Emil Svensk blev tvåa i världscuppremiären i Norge. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Orientering2023-04-27 18:12

Efter en jämn tävling slutade svensken Svensk tre sekunder efter den norska vinnaren Kasper Fosser.

– Det är så klart lite tråkigt att vara precis efter segern, men som helhet sprang jag väldigt bra orientering i dag, det får jag vara väldigt nöjd med. Men sedan är det alltid tråkigt att ha sekunderna mot sig.

Alla sekunder gick dock inte emot Svensk. Efter en stark avslutning knep han nämligen andraplatsen före landsmannen Martin Regborn. Detta med en marginal på sex sekunder.

– Det vara så klart väldigt roligt att ha de sekunderna med mig. Det var roligt att det var Martin också – han är en riktig klassorienterare i sådan här typ av terräng, säger Svensk.

Att svenska orienterare tog två av tre pallplaceringar i Norge i världscuppremiären uppskattas av Svensk.

– Det är riktigt kul. Vi visste innan att den här typen av terräng i Norge passar oss svenskar och vi visar att vi är i bra form i år också. Så det är kul.

Något vilt firande är dock inte att vänta.

– Det blir väl inte så mycket firande. Det är ju tävling igen på lördag och sedan är det stafett på söndag – så det är bara att ladda om till det, säger Svensk.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!