Svärd tar 150 orienterare till Mariannelund

På fredag kommer 150 personer till Mariannelund för att springa en orienteringstävling. Initiativtagare är trefaldige Vasaloppsvinnaren Oskar Svärd som tycker att terrängen kring Mariannelund är bland den finaste som finns.

Oskar Svärd var på onsdagen i Mariannelund för att sätta upp kontroller inför fredagens orienteringstävling.

Oskar Svärd var på onsdagen i Mariannelund för att sätta upp kontroller inför fredagens orienteringstävling.

Foto:

Orientering2012-09-06 06:24


- Jag har sprungit där några gånger och tycker området är väldigt fint. Det är en fantastisk terräng och bland det finaste som finns, säger Oskar Svärd, som på onsdagen var i Mariannelund och i området vid Slättvallen - Fagerkullen, för att sätta upp kontroller.
Som idrottsofficer på regementet i Eksjö sköter han mycket av förberedelserna inför det garnisonsmästerskap som nu förläggs till Mariannelund.
- Jag har lagt banorna. Vi har, från en enkel motionsbana till tävlingsklasser. Idrotts- och friskvårsdavdelning hjälper till med tidtagning, resultat, uppbyggnad av start och mål och annat som behövs göras runt omkring, berättar han.
Tidigare HSOK-ordföranden Roland Forsberg är kontaktman i Mariannelund och är bland annat involverad i att sätta ut elektroniska kontrollenheter. Han är för övrigt engagerad i arbetet med att göra en ny karta för Mariannelund, vilken väntas vara klar till nästa år.

Nytt område
Oskar Svärd säger att mästerskapet är lite propaganda för orientering.
- Det är dessutom lite roligt med ett nytt område och en ny karta. I vanliga fall håller vi ju till omkring Eksjö, säger han.
På fredag morgon går starten till garnisonsmästerskapen vid Slättvallen.
Tävlingarna beräknas pågå fram till lunchtid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!