VM-silver till Bergman – pallmiss för Alexandersson

Gustav Bergman skrĂ€llde och knep silver pĂ„ den individuella sprinten i sprint-VM. För favoriten Tove Alexandersson stĂ€mde det dĂ€remot inte – vilket renderade i en sjĂ€tteplats.

Gustav Bergman. Arkivbild.

Gustav Bergman. Arkivbild.

Foto: Nisse Schmidt/TT

Orientering2022-06-30 18:55

Sista dagen pĂ„ orienteringens sprint-VM i Danmark – dĂ„ gav Bergman, 31, allt pĂ„ den individuella sprinten.

Och insatsen bar lÄngt.

Svensken knep VM-silver och slutade 16 sekunder bakom suverÀne guldmedaljören Kasper Harlem Fosser frÄn Norge. Britten Kristian Jones sprang hem bronset.

– Jag Ă€r inte förvĂ„nad, men det var lite bĂ€ttre Ă€n vad jag hade trott. Jag har gjort en jĂ€ttesatsning mot det hĂ€r och det har jag lyckats med, sĂ€ger Bergman till TT.

Bergman var tidigare under VM Àven med och vann guld i sprintstafetten tillsammans med Tove Alexandersson, Lina Strand och Max Peter Bejmer.

MÀsterskapet fÄr mer Àn godkÀnt.

– Superbra, jag Ă€r fruktansvĂ€rt nöjd. Mitt huvudmĂ„l var att göra ett bra lopp pĂ„ sprintstafetten och göra nĂ„got för laget, det lyckades vi med. Och att fĂ„ kröna med det hĂ€r
 fruktansvĂ€rt roligt, avslutar Bergman.

SÀmre gick det för favoriten Alexandersson, 29, som inför torsdagens tÀvling tagit tvÄ VM-guld i Danmark.

I den individuella sprinten jagade den svenska orienteringsstjĂ€rnan sitt tolfte raka VM-guld – men det stĂ€mde inte för Alexandersson.

Det var jobbigt, det var struligt och svenskan blev till slut sexa, 29 sekunder bakom vinnaren Megan Carter Davies frÄn Storbritannien.

– Det var inte nĂ„got av mina bĂ€ttre lopp i dag, jag kĂ€nde mig i vĂ€ldigt bra form och tyckte att jag hade bra fokus och sĂ„, men i dag stĂ€mde det inte.

TT: Vad var det som inte stÀmde?

– Det var tvĂ„ strĂ€ckor som jag genomförde dĂ„ligt, sprang in i fel grĂ€nd och fick vĂ€nda, dĂ„ rĂ€cker det inte helt enkelt.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om