Bakslaget: Succévallaren stannar i Sverige

Längdlandslagets succévallare Perry Olsson kommer inte till OS – trots negativt covidtest. Risken att han hamnar i karantän i Kina bedöms för stor.

Perry Olsson. Arkivbild.

Perry Olsson. Arkivbild.

Foto: Per Danielsson/TT

OS2022-02-08 08:00

Svenska skidtruppen har haft vissa problem med vallan i den sträva snön i Kina. Bland andra Ebba Andersson och Charlotte Kalla var missnöjda med skidorna i premiärloppet i skiathlon i lördags.

Nu står det klart att truppen inte får hjälp av rutinerade vallaren Perry Olsson.

Olsson, som bland annat låg bakom Jonna Sundlings guldskidor på VM förra året, testade positivt inför resan till Peking.

Nu har han fått ett negativt resultat på PCR-test men efter noga övervägande kommer han inte ansluta till OS-truppen i Zhangjiakou, meddelar längdlandslaget.

Risken att han hamnar i karantän i Kina bedöms vara för stor.

"Det är såklart jättetråkigt att inte kunna ha Perry på plats och att han i stället får bidra med sin kunskap på distans. Vi känner att teamet på plats har fått ett bra flow, trots att Perry såklart saknas i gruppen", säger landslagschef Anders Byström. i en kommentar.

Flera idrottare och andra personer med OS-ackreditering har inför avresa testat negativt men sedan fått positiva resultat i första testet på flygplatsen i Peking – och därför hamnat i karantän.

Orsaken är att Kina använder ett lägre CT-värde än vad många andra länder gör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!