Dags för OS-premiär för längdlandslaget i bergen utanför Peking och en fråga som låg i den vindpinade luften var hur bra Sveriges OS-drottning Charlotte Kalla skulle stå sig.
Inte särskilt bra, blev utfallet.
En besviken Charlotte Kalla mötte pressen i den mixade zonen efteråt.
– Nej, det här var inte det jag hade hoppats på, säger hon.
Hon gör sitt fjärde OS och har nio medaljer från Vancouver, Sotji och Pyeongchang i bagaget – varav tre guld.
Men Kalla var sist att bli uttagen till längdlandslaget tillsammans med Calle Halfvarsson. Hon har haft en tuff säsong och röster har höjts om hon borde ha fått den där OS-biljetten.
Var tävlingssugen
Kalla var tävlingssugen när hon drog på sig skidorna på den iskalla stadion i Zhangjiakou, men på grund av en vallamiss hamnade hon tidigt efter i den inledande klassiska delen.
– På klassiskt kände jag inte att jag kunde få det där distinkta fästet.
Hon upplevde att hon fick sämre tryck än andra i klungan som gjorde upp om topp 20-placeringarna. Det går att ha "bättre förutsättningar", konstaterar hon. Därmed blev den avslutande skejtdelen tuff.
– Det var ingen fullträff.
Får hon tävla mer?
Hon slutade 3.40 efter norska Therese Johaug, som krossade allt motstånd. Kalla kan också summeras som tredje bästa svenska efter Frida Karlsson, femma, och Ebba Andersson, tia.
Nu är det oklart om Charlotte Kalla får åka något mer i OS. Sverige ska ta ut ett stafettlag om fyra åkare till loppet om en vecka. Där talar mycket för att man kommer satsa på någon av sprintspecialisterna Jonna Sundling, Maja Dahlqvist, Anna Dyvik och Emma Ribom – som komplement till självskrivna Karlsson och Andersson.
Sedan finns också tio kilometer klassiskt och den avslutande distansen på hela OS, tremilen, som tänkbara distanser för Kalla.
– Jag hoppas att det blir fler lopp men det är inte jag som bestämmer det, säger Kalla.
Charlotte Kalla har hunnit bli 34 år och om hon satsar mot OS i Italien 2026 kommer hon att ha hunnit fylla 38. Därmed kan skiathlonloppet ha varit hennes sista i OS-sammanhang.