SOK-chefen: "För bra för att vara sant"

Sverige siktar på att göra det bästa vinter-OS:et hittills. Tre av femton medaljer är bärgade – alla guld. –Det är nästan för bra för att vara sant, säger svenske OS-chefen Peter Reinebo.

Walter Wallberg tog Sveriges första guldmedalj i Peking.

Walter Wallberg tog Sveriges första guldmedalj i Peking.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/TT

OS2022-02-07 10:47

Reinebo var på plats i Yanqing och såg Sara Hector vinna storslalomtävlingen.

– Att hon får till det i dag efter det här långa uppehållet med den trista olyckan... jag är väldigt imponerad av hennes mentala styrka, säger Reinebo, verksamhetschef på Sveriges olympiska kommitté (SOK), till TT.

Hectors guld var Sveriges tredje hittills i Peking. Målet är 15 medaljer vilket kan jämföras med Norge som siktar på 32.

Slår SOK:s mål in blir det Sveriges bästa vinter-OS hittills.

– En medalj per dag och vi når målet. Då kommer vi att vara väldigt nöjda. Tre guld på tre dagar ger en sådan energi i truppen, säger Reinebo.

OS-elden i Peking slocknar den 20 februari.

Den svenska truppen tog 14 medaljer i Pyeongchang – det dittills starkaste resultatet i vinter-OS genom tiderna. Sverige blev då sexa i den totala nationskampen och de svenska damerna blev bästa nation.

I längdskidor har det hittills inte kommit några medaljer för svensk del. Och på skidskyttets första dag blev laget fyra i mixedstafetten. Ändå är tre guld bättre än vad OS-chefen hade kunnat tro.

– Det är nästan för bra för att vara sant. Jag är otroligt nöjd med det, förstås, säger Reinebo.

Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK. Arkivbild.
Peter Reinebo, verksamhetschef på SOK. Arkivbild.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!