Oskarshamn sensationell serieledare i SHL

Bottentippade nykomlingen i ett tidigt toppmöte hemma mot förra säsongens SM-finalist. Segern med 3–2 mot Djurgården innebar att Oskarshamn bytte plats med stockholmarna och nu toppar SHL-tabellen.

IK Oskarshamn slog Djurgården.

Ishockey2019-09-21 20:55

Nykomlingen från småländska ostkusten kom till spel med ett övertygande facit på sju inspelade poäng av nio möjliga i SHL-upptakten. Den här aftonen gästades man av tabellettan, vårens finallag Djurgården, som glänst genom att spela in maximala nio poäng på sina tre inledande matcher.

Den första perioden blev ingen glänsande föreställning men avverkades i hög fart ute på isen. Oskarshamn väljer även i högsta serien att praktisera sin modell med att spela sig ur egen zon i stället för att lägga ut pucken, en taktik som fungerade bra även den här kvällen. Djurgården fick inte till de längre episoderna i anfallszon och så småningom flyttade Oskarshamn fram sina positioner.

SHL:s minsta ishall var återigen fullsatt, 3 275 åskådare, och ljudnivån var hög hos såväl hemmasupportrar som en tillrest Djurgårdsklack. Spelet fortgick i ett högt tempo och diverse känslor vädrades på läktaren. I slutet av den andra perioden bröt även det stora måljublet loss då Tyler Kelleher avslutade en spelvändning på bästa sätt – 1–0 till Oskarshamn.

Djurgården hade som uppgift att överlista hemmamålvakten Tex Williamsson, som endast släppt in ett mål på sina två tidigare matcher i höst, om man avsåg att fortsätta husera i tabellens topp. Men i stället utökade Pontus Netterberg hemmalagets ledning till 2–0.

Efter Netterbergs mål hade gästerna drygt en kvart på sig att komma tillbaka i matchen. Men hemmalagets Tyler Kelleher utökade till 3–0.

Simon Johansson samt det upphaussade nyförvärvet Patrik Berglund reducerade för Djurgården med sina första mål för säsongen och skapade spänning. Men Oskarshamn höll undan och lämnade isen med segersiffrorna 3–2 och som sensationell serieetta efter sina fyra första matcher i finrummet. (TT)