Årsjö för tredje året i rad...

Stark så in i...just det. Johannes Årsjö från Vimmerby är starkast i Sverige. Igen. Han vann överlägset Sveriges starkaste man i Göteborg.

Starkast. Johannes Årsjö från Vimmerby vann titeln "Sveriges starkaste man" för  tredje året i rad. Foto: Anna Årsjö Åkerlund

Starkast. Johannes Årsjö från Vimmerby vann titeln "Sveriges starkaste man" för tredje året i rad. Foto: Anna Årsjö Åkerlund

Foto:

Övrig sport2011-12-06 08:06


Johannes Årsjö är en riktig kraftkarl. Ett krutpaket. Den 150 kilo tunge 26-åringen är enormt stark.
För tredje året i rad kan han titulera sig starkast i Sverige.
- Det var roligt. Tävlingen hölls i kongresshallen på Svenska mässan i Göteborg. Det var massor av folk då den årliga fitnessfestivalen hölls samtidigt. Jag kan tänka mig att det var över 1 000 betalande åskådare som tittade på oss, säger Johannes Årsjö, som är uppväxt i Vimmerby, men som numera bor i Norrköping.

Snabb i farmers walk
Förra året vann han alla fem delmoment. I år tog han inte storslam, men näst intill.
- Jag vann fyra av fem moment.
Följande fem grenar ingick:
? Farmers walk:
- Vi bar två stora väskor i varsin hand som vägde 150 kilo vardera. Det gällde att gå 30 meter på tid. Jag vann på 17 sekunder.
? Ok:
- Härstammar också från forna tiders jordbruk. Vi bar ett ok över axlarna på 380 kilo. Även här gick vi 30 meter. Jag klarade av det på 25 sekunder och var snabbast.
? Apollons axel:
- Med raka armar lyfte vi en skivstångsliknande axel på 135 kilo. Jag behövde göra sex repetitioner för att vinna.
? Klassiskt marklyft:
- Här kom jag tvåa. Kanske att jag hade klarat tio repetitioner och kommit lika med han som vann, men jag ledde så stort redan.
? Atlas stenar:
- En gren som de flesta förknippar med vår sport. Här ska man lyfta upp fem stora stenar på en höjd på 135 centimeter. Det är olika vikt på alla stenar: 130 kilo, 135 kilo, 140 kilo, 160 kilo och 180 kilo. Vi var bara tre som klarade av alla och jag var snabbast på 19 sekunder.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!