Dags för Eriks Ironman-premiär

Först 3,8 km simning, därefter 180 km cykling och så en nätt avslutning med 42,2 km löpning. - Jag har inte en aning om vad jag har gett mig in på, skrattar Erik Eklund från Hultsfred, som gör sin triathlondebut i Ironman Kalmar i dag.

Övrig sport2015-08-15 08:02


Tänk dig känslan. Sju-åtta timmar tidigare inledde du dagen med att simma närmare fyra kilometer. Sedan dess har du suttit på en cykelsadel och trampat i 18 mil. Just vid det tillfället, mitt i infernot av dubbelseende, skrikande muskler och ömma leder, samtidigt som det värker lika mycket i själen som i kroppen, har du så ont i ändan att du hellre skulle springa ett maratonlopp än att cykla en endaste meter till. Och så visar det sig vara exakt det du ska göra. I morse gick startskottet för Ironman Kalmar.

Nervöst
En av de 2 700 startande i tävlingen, Sveriges enda triathlontävling över Ironmandistans och ingående i den världsomspännande Ironmanserien, är Erik Eklund från Hultsfred. Och han kan bara gissa vad som väntar. Det är nämligen Eriks premiär i sådana här sammanhang.
- Jag skulle ljuga om jag sa att det inte är nervöst. Jag har inte en aning om vad jag har gett mig in på, skrattar han.
Vad är det som lockar med detta upp emot 15 timmar långa kraftprov?
- Utmaningen, säger Erik utan att tveka.
- Jag har sprungit långlopp sedan 2009 och strävar konstant efter nya utmaningar. Det är fascinerande att alltid söka något lite mer extremt.
Och vad har du då tänkt dig för skruvat efter detta?
- Om jag skulle ta mig i mål så får det väl vara bra sedan, skrattar han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om