Daniels första SM-guld

Trots skadebekymmer och usla förberedelser slog Vimmerbysonen Daniel Lennartsson till i helgen och vann sitt första SM-guld i tresteg. Segerresultatet, 15,62, kom i tävlingens sista hopp. - Helt oväntat men enormt kul, skrattar guldmedaljören.

Daniel Lennartsson vann SM-guld i tresteg. Foto: Hasse Sjögren

Daniel Lennartsson vann SM-guld i tresteg. Foto: Hasse Sjögren

Foto:

Övrig sport2012-02-20 07:11


Karriärens första SM-tecken på seniornivå kom när Daniel Lennartsson som minst förväntade sig det. Den 24-årige Vimmerbysonen, som numer tävlar för Örgryte, har gått skadad i närmare tre månader och hade bara ett ynka träningspass i benen inför helgens SM-tävlingar.
- Jag har missat massor med träning och hade inga som helst förväntningar. Jag räknade med att kunna hoppa drygt 14,5 meter och funderade inte ens på pallplats, säger Daniel Lennartsson.

Bra grundtränad
Innan skadeperioden kunde Daniel köra stenhård grundträning, vilket han har haft stor nytta av.
- Helt klart, det märktes inte minst under SM-tävlingen. Jag ökade i stort sett i varje omgång, så det var synd att vi inte fick göra ytterligare några hopp, skrattar han.
- Inför sista hoppet var jag helt avslappnad. Jag visste att jag som sämst skulle bli tvåa och dessutom var det klubbkompisen Anton Andersson som jag hade framför mig. Det hade känts helt okej om han hade vunnit.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om