Den heta derbyduellen

I ena ringhörnan: Västervik. I den andra: Dackarna. Minst ett av lagen i kvällens stekheta derby blir klart för semifinal. - Oavsett hur det går kommer det att bli en fantastisk match, säger Mikael Karlsson.

Patrik Hag och Mikael Karlsson har en lång historia tillsammans. Ikväll leder de var sitt lag i det avgörande derbyt.

Patrik Hag och Mikael Karlsson har en lång historia tillsammans. Ikväll leder de var sitt lag i det avgörande derbyt.

Foto:

Övrig sport2013-08-13 06:25


Seriemakarna har verkligen fått till det. I grundseriens sista omgång möts tabelltrean Västervik och tabelltvåan Dackarna. Inte nog med det. I potten ligger alltså en semifinalplats.
Det finns fler bottnar än så. Kolla bilden.
I Västervik basar numera Patrik Hag över laget (tillsammans med Anders Kling). Motsvarigheten i Dackarna är Mikael Karlsson.
Inte nog med att båda bor i Målilla. De har även kört tillsammans som reservpar i elitserien - och Mikael var faktiskt mekaniker åt Patrik 1999.
- Vi hängde ihop mycket förr när vi körde tillsammans, säger Patrik Hag.

Hjälpa varandra
Nu umgås de inte lika frekvent, men de pratar en hel del, inte minst sedan Patrik Hag blev lagledare i Västervik.
- Man ska komma ihåg att speedway är en väldigt smal idrott, dessutom bor vi på samma lilla ort. Man kan inte gå omkring och vara "stridisar" bara för att man är verksam i två olika lag, snarare tvärtom. Vi har mycket gemensamt och kan dra nytta av varandra, menar Mikael Karlsson.
Hur blir det tisdag kväll. Kommer ni prata med varandra då?
- Det tror jag. Visst kommer det vara speciellt under matchen, men så är det ju. Det är lätt att man är enögd och bara tittar till sitt eget lag när det hettar till i matcherna, säger Dackelagledaren.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!