DISCGOLF: Flera fina framgångar när Sverigetouren avslutades

Westervik Discgolf hade fina framgångar när den sista deltävlingen i Sverigetouren spelades i Uppsala i helgen. Kvartetten Anders, Stefan och David Swärd samt Oscar Hälleblad slutade fyra, tvåa, tvåa och trea i sina respektive klasser.

Övrig sport2016-09-21 15:36

I Open-klassen låg Anders Swärd länge tvåa, men löandade till slut in på fjärde plats (trea totalt i touren).

– Anders var inte riktigt nöjd. Banan vi spelade på den här helgen  var ganska enkel och han tyckte inte att han hade gett sig själv chansen, berättar Stefan Swärd.

För Stefans del gick det dock bättre. I Masters-klassen (över 40 år) kom han tvåa i tävlingen och slutade även på andra plats totalt.

– Vi var ett gäng som låg tätt hela tiden över de tre rundorna. I finalen (nio hål) var jag sedan ett slag efter segraren. Han gick på minus fem och jag på minus fyra, så det var absolut godkänt.

Samma placering, tvåa både i Uppsala-tävlingen och i Sverigetouren totalt, blev det för junioren David Swärd.

– Kul också att se Oscar Hälleblad bli trea i den klassen. Han spelade på en högre nivå nu än han gjort tidigare under tävlingar, berömmer Stefan Swärd.

För David Swärd var det här sista året  som junior, så från och med nästa säsong väntar spel i Open-klassen.

Dessförinnan, i början av oktober, ska han dock möta världseliten bland seniorer i stortävlingen US Discgolf Championship i South Carolina – en tävling han kvalificerade sig till genom ett fint resultat i European Masters i somras.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!