Dubbla SM-medaljer till Vimmerbyatleten

Ett silver och ett brons. Det blev facit för Vimmerby Kampsports Peter Karlsson när SM i armbrytning avgjordes i Avesta. – Jag är riktigt nöjd, säger han.

Peter Karlsson (till vänster) vann ett silver och ett brons när SM i armbrytning avgjordes i Avesta den gångna helgen.

Peter Karlsson (till vänster) vann ett silver och ett brons när SM i armbrytning avgjordes i Avesta den gångna helgen.

Foto: Marcus Tobjork (arkiv)

Övrig sport2018-03-13 12:04

Peter Karlsson var ensam att representera Vimmerby Kampsport vid den gångna helgens SM-tävlingar i Dalarna.
Vid fjolårets SM-tävlingar bröt Peter hem dubbla SM-brons och nu fanns förhoppningarna om ädlare medaljer. Och visst blev det så. I klassen Master Men Left 90 kilo blev det brons och när det skulle brytas med högerarmen fixade Peter ett SM-silver.

– Jag är jättenöjd. Jag vann två matcher med vänstern och förlorade två – mot ettan och tvåan. Den ena av dem slog jag på SM förra året, men han har väl tränat bättre än vad jag har gjort, skrattar Peter.
– Med högern gick det bättre än förväntat. Jag vann tre matcher och förlorade bara mot Jimmy (Wahlman, från Gävle, som vann dubbla guld). Han är snäppet starkare än oss andra, säger Peter Karlsson.

I månadsskiftet maj-juni avgörs EM i Sofia, Bulgarien, dit Peter är kvalificerad, men han har bestämt sig för att inte åka dit. Mer troligt är att han återfinns på VM i Turkiet i mitten av oktober.
– Det är inte alls omöjligt. Det passar bättre i tid, menar han.
Och hur hårt satsar du på armbrytningen?
– Jag försöker träna så mycket jag kan, men man har ju ett liv vid sidan av också. Det består bland annat av ett skiftjobb, som stökar till det lite, men jag håller igång så gott det går.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!