Ekbjörn går för final i debuten

Per Ekbjörn har tränat på gym i tretton år. På lördag gör han sin första riktiga tävling i bodybuilding. - Målet är att gå till final, säger den minst sagt muskulöse Vimmerbybon.

Förberedd. Per Ekbjörn har satsat helhjärtat inför tävlingsdebuten i bodybuilding i helgen. Foto: Magnus Strömsten

Förberedd. Per Ekbjörn har satsat helhjärtat inför tävlingsdebuten i bodybuilding i helgen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Övrig sport2012-12-07 07:35


Att bygga muskler tar tid. Det vet Per Ekbjörn. Kroppen på bilden här bredvid har tagit mer än ett decennium att bygga upp.
- Jag har tränat på gym i tretton år, men det har blivit mer och mer seriöst. Inför tävlingen nu ska allt vara perfekt, men annars är det inte lika extremt.

Bara protein
Men något annat ord än just extremt går inte att använda för att beskriva de senaste veckornas uppladdning. Ekbjörn har deffat kroppen genom träning och ett nytt kostupplägg som Kim Lindman lagt upp.
- Senaste dagarna har det varit mycket med kosten. Jag ska tömma mig själv på kolhydrater och vätska för att få musklerna att se större ut. Innan tävling är det mycket experimenterande.
Vad kosten består av? Protein, protein och ännu mer protein.
- Jag äter tio, elva gånger per dag. Det är kyckling, stekta äggvitor, proteinshaker. Det går nog åt en liter äggvita per dag.
Från ett normalt intag på cirka 4000 kalorier har Ekbjörn legat på drygt 2000 under den senaste tiden. Om det gett effekt? Jodå. På sex veckor har Ekbjörns fettprocent gått från 8 till 3,3. Värt att nämna är att en hyfsat tränad man ligger mellan 12 och 20 procent.
- Det är rätt stor skillnad. Jag har varit väldigt sötsugen vissa dagar och känner mig trött, men mest är det roligt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!