En hejare på rullstol

Simon Qvist, Storebro, är bara elva år gammal. Men han är redan en framgångsrik rullstolssprinter. När Svenska Ungdomsspelen avgjordes på Stockholm Stadion fightade Simon nämligen till sig andra plats på 60 meter i sin åldergrupp.

Fullt fart. Simon Qvist i Storebro är bara elva år men en hejare på att köra 60 meter sprint med sin rullstol. I Svenska Ungdomsspelen kom han tvåa.

Fullt fart. Simon Qvist i Storebro är bara elva år men en hejare på att köra 60 meter sprint med sin rullstol. I Svenska Ungdomsspelen kom han tvåa.

Foto:

Övrig sport2003-09-09 06:53

- Simon var lite tveksam till att börja tävla, men han har tuffat till sig, säger mamma Carola.
Nyligen provade han också på att tävla i sprintlopp med sin rullstol och vad passar egentligen bättre.
- Han är inte så tuff och lite blyg och var inte intresserad alls från början, berättar mamma Carola.
Men på rehableteringscentrat där Simon vistas ibland lyckades hans assistent till slut övertala honom att prova på att tävla på 60 meter.
Vid en tävling i Oskarshamn vann Simon sin klass och blev uttaggen till finalerna i femte upplagan av Svenska Ungdomsspelen på Stadion där mellan 300 och 400 ungdomar är med och tävlar i olika klasser för funktionshindrade.
I sin andra tävling någonsin blev det en silvermedalj för Simon som körde de 60 metrarna på 23,10 sekunder. En mycket bra tid.
- Han far omkring i sin rullstol överallt, så vi har förstått att han är stark i armarna, säger Carola.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!