Etta och tvåa i Cupen

Han Soo Taekwondo från Vimmerby skördade framgångar då andra deltävlingen av Svenska Cupen avgjordes i Göteborg. Mikael Nilsson knep en silvermedalj i +84 kilosklassen och klubbkamraten Anton Johansson var strået vassare och vann - 40 kg för miniorer.

Mikael Nilsson och Anton Johansson är framgångsrika Taekwondo utövare från Vimmerbyklubben Han Soo. Foto: Magnus Strömsten

Mikael Nilsson och Anton Johansson är framgångsrika Taekwondo utövare från Vimmerbyklubben Han Soo. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Övrig sport2005-10-25 07:32

Tävlingen som avgjordes i Lisebergshallen i Göteborg inför en relativt stor publik var den andra av tre deltävlingar i Svenska Cupen.
- Utöver SM så är Svenska Cupen det största man kan tävla i nationellt. Det fungerar så att man samlar på sig rankingpoäng i Cuptävlingarna och SM för att få fram vilka utövare som är rankade etta i varje klass efter säsongen. Det betyder att man inte behöver vara svensk mästare för att vara rankad etta i klassen, förklarar Mikael Nilsson.
Helgens tävling var det första riktiga testet för Mikael på hur han står sig i Sverigeeliten i år.

Formbesked
Det var tio deltagre med i +84 kilosklassen och Mikael fick en bra start i sin kvartsfinal där han ledde mede klara 11-2 efter två ronder. I slutronden höll han undan och vann med 12-4 till slut.
Semifinalen blev sedan en enkel affär för Mikael som avgjorde matchen innan den knappt hunnit börja.
- Jag fick en perfekt träff i huvudet på min motståndare och domaren bröt direkt och tilldömde mig segern, berättar Mikael.
I finalen blev det tuffare för Mikael. Han mötte en ung Göteborgare som fick greppet om matchen direkt genom att ta ledningen med 2-0. Mikael jagade sedan starkt hela vägen, men kom inte närmare än 10-8 till slut.
- Den här motståndaren var en ny bekantskap för mig, men han var väldigt bra och jag är nöjd med andraplatsen. Nu siktar jag på att toppa formen till SM som avgörs i Stockholm i mitten av december, berättar Mikael som däremot avstår den sista deltävlingen i Svenska Cupen som avgörs i Skellefteå.

Guldmedalj
Mikael Nilsson var även ledare för Han Soos ungdomstrupp på tävlingen som skötte sig bra. Allra bäst lyckades Anton Johansson som gick och vann den avancerade klassen för miniorer -40 kilo.
- Vi var bara fyra deltagre i klassen och jag vann båda mina matcher lite turligt. I den här klassen är det förbjudet att sparka i huvudhöjd, det är bara träffar på västen som räknas. Båda mina motståndare fick in sparkar i huvudet på mig så jag vann matcherna tack vare att de blev diskvalificerade, berättar Anton Johansson som är elva år och har utövat Taekwondo i fem år.
- Anton är väldigt duktig och lär sig hela tiden. Han är bara 11 år och har två år kvar som minior så han kan säkert fortsätta att hävda sig väl, tror Mikael Nilsson.
För Antons del var segern i Svenska Cupen i Göteborg den tyngsta meritmässigt så här långt, men han rankar själv en seger i Stockholm tidigare som sin bästa prestation.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!