Fjällgård trea på SM

Peter Fjällgård från Rumskulla lyckades väl vid SM-tävlingarna i bågskytte som hölls i Borås förra helgen. Han knep en bronsmedalj i klassen för klassiskt skytte på tavla. - Det var kul att ta en bronsmedalj och det är nog den främsta meriten för mig som bågskytt, säger Peter Fjällgård.

Peter Fjällgård tog SM-brons i bågskytte klassisk stil på tavla i Borås förra helgen.

Peter Fjällgård tog SM-brons i bågskytte klassisk stil på tavla i Borås förra helgen.

Foto:

Övrig sport2003-07-31 22:17

I Peters klass skjuter man med en klassisk pilbåge som är väldigt enkel. Den har inga hjälpmedel som sikten eller vattenpass utan det gäller för skytten att lita helt på sina egna instinkter. Man skjuter på en tavla på 50 meters avstånd och det gäller förstås att sätta pilen så nära mitten som möjligt.
I lördags inleddes tävlingen med kvalificering där alla skyttar sköt 72 pilar var. Peter sköt 535 poäng vilket räckte till en åttonde plats bland elva startande.
- Jag hade hoppats på en lite högre poäng så att jag hade blivit bland de fem främsta och fått stå över första omgången av finalskjutningen, säger Peter.
Nu fick Peter istället skjuta mot den nionde placerade konkurrenten. De sköt sex pilar i tre omgångar på samma tavla och Peter vann med 10 poängs marginal.
I kvartsfinalen fick Peter sedan möta ettan från kvalificeringen och det såg tufft ut till en början. Då nio av tolv pilar var avverkade låg Peter sju poäng efter, men han gav inte upp utan lyckades bli lika efter tolv pilar. Därför vidtog man särskjutning och på första pilen lyckades Peter bäst och gick därmed vidare.
I semifinalen mot Stefan Mickelsen från Lindome fick Peter det svårare. Stefan presterade sin bästa serie för dagen och tog sig vidare till final som han också vann och tog SM-guldet.
Peter fick skjuta bronsmatch mot Gert Sjöberg och den blev väldigt jämn. På den 12:e och sista pilen avgjorde dock Peter och vann med en poängs marginal.
- Det var kul att ta en bronsmedalj och det är nog den främsta meriten för mig som bågskytt, säger Peter.
Peter har bara sysslat med bågskytte sedan 1999. Dessutom höll han i princip uppe i två år mellan 2001 och 2002.
- Det är först i år som jag börjat satsa lite mer och träna ordentligt så därför var det extra kul att få en framgång direkt.
Redan till helgen väntar nästa tävling för Peter. Då är det Götalandsmästerkapen i Ronneby som gäller. Om det går bra där hoppas han även vara med och konkurrera om en plats i smålandslaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om