Flera tränar MMA i Vimmerby

MMA - Mixed Martial Arts - är som ett rött skynke för vissa, hyllat av andra. Kampsporten har fått fäste i Vimmerby. - MMA är ett samlingsnamn för flera olika kampsporter. Intresset växer rejält i Sverige, säger tränaren Michael Nilsson när vi träffar honom i lokalerna i Vimmerby idrottshall.

MMA tränas av ett 20-tal utövare i Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

MMA tränas av ett 20-tal utövare i Vimmerby. Foto: Stefan Härnström

Foto:

Övrig sport2012-06-05 06:53


Sedan en tid tillbaka tränar ett 20-tal utövare MMA i Vimmerby. Nyligen gjorde ett par av dem tävlingsdebut, dock inte i MMA, men i en annan form, Submission Wrestling.
- Man kan säga att det är en variant av brottning, men där vare sig sparkar eller slag är tillåtet, säger Michael "Nille" Nilsson.
Efter en lång karriär inom taekwondo är det numera MMA som gäller för honom.
- Jag har faktiskt haft planer på det här länge, ända sedan 2006-2007 nånting. Förra året gick jag och "RS" (Robert Svensson) en instruktörsutbildning och sedan har det rullat på.

"Ultimata kampsporten"
Många tycker att MMA är en otäck sport och den är också omdiskuterad. Vad säger du?
- Jag förstår att det kan uppfattas som obehagligt, men det finns regler även i MMA, faktiskt ganska mycket regler. Man ska också veta att utövarna som vi ser på galor och eliten är extremt vältränade. De tränar uppemot 15-20 pass i veckan.
Vad var det som lockade dig till att börja träna?
- Det här är den ultimata kampsporten, den tuffaste. Den lämnar inga frågetecken. Den bäste vinner.
I Vimmerby Kampsport är det ännu ingen som tävlar i MMA, däremot som sagt i Submission Wrestling:
- Min förhoppning är att vi ska få fram någon. Det finns ett par unga killar med potential och just nu utvecklas de i raketfart, men det krävs ett speciellt psyke för att tävla i MMA. Det är bara en liten klick som klarar av den tävlingsformen, att gå upp i en bur och fightas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!