Fredrika och Peter deltar i VM

Hört talas om mountainbikeorientering? Det har makarna Peter och Fredrika Alvarsson. Nu är de uttagna till VM som avgörs i ungerska Veszprem med start 20 augusti. - Det ska bli jättehäftigt, säger Fredrika.

Makarna Fredrika och Peter Alvarsson är uttagna till VM i mountainbike-orientering, som avgörs i Ungern i slutet av augusti.

Makarna Fredrika och Peter Alvarsson är uttagna till VM i mountainbike-orientering, som avgörs i Ungern i slutet av augusti.

Foto:

Övrig sport2012-08-09 06:44


För första gången någonsin har Målilla OK två representanter i ett svenskt landslag. Låt vara i en rätt udda, och framför allt ny, sport.
Mountainbikeorientering föddes i centrala Europa i slutet av 80-talet, men i Sverige har inte sporten kommit igång förrän under de tre senaste åren.
Tidigare orienterarna och multisportarna Peter, 39, och Fredrika, 37, började i våras.
- Skidorientering är väl närmast att jämföra med. Alla vet vad mountainbike är, men det här är kombinerat med att man ska ta kontroller.
- Att cykla är en sak, men här är det en utmaning till. Ofta är det vägen runt som går fortast. Sedan är det snabba beslut. Det är det i orientering också, men här kan man inte ändra sig. Det är det som är svårt. I orientering kan man alltid gena genom skogen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!