"Ge dem ett hårt straff"

Cykelsporten har skämt ut sig igen. I det nyss avslutade Tour De France har det ena dopningsfallet efter det andra avslöjats. - Det är så man vill börja gråta, säger Johan Myrén i Vimmerbyklubben CK Wimer.

Johan Myrén är en entuasiastisk cykelälskare som är oroad över all dopning i sporten.

Johan Myrén är en entuasiastisk cykelälskare som är oroad över all dopning i sporten.

Foto:

Övrig sport2007-08-03 06:34

I stort sett hela sitt liv har Johan Myrén varit aktiv cyklist och har ett stort bultande "cykelhjärta". Han älskar sin sport. Därför är det med stor sorg han tvingats uppleva den senaste raden av dopningsskandaler.
- Jag förstår inte vad de håller på med. Hur kan de vara så naiva och tro att de inte åker dit förr eller senare. Jag menar, de riskerar ju så mycket och är beredda att offra sina jobb för att dopa sig. Det är helt obegripligt.
Johan Myrén är minst sagt bekymrad över alla dopade cyklister på touren som svärtat ner sporten till ny bottennivå.
- Eftersom det inte är några publikintäkter inom cyklingen så kommer i stort sett intäkterna bara från sponsorer och Tv-bolag. Risken finns nu att de drar sig ur - och då har cyklisterna inget jobb kvar.
Intresset för cykling är enormt på kontinenten.
- Tour de France är världens största sportevenemang publikmässigt. På de två första etapperna i London var det tre miljoner människor som såg på. Det är svårt för gemene man i Sverige att förstå hur populärt cykling är i Europa. Jag har själv varit på plats och sett de stora tävlingarna.
Det har snackats om att dopningen inom cykel delvis är en generationsfråga. Att de som är +30 oftare dopar sig än de yngre. Är det så?
- Det stämmer nog delvis, men samtidigt är det yngre killar som också åker dit. Jag har hört att slutsegraren Alberto Contador också misstänks - och han är bara 23 år tror jag.
Det är en tysk professor som är helt säker på att Contador dopat sig.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!