Högberg vill ha Idrottsforum

Hur är det ställt med sportintresset bland våra politiker? Jodå, det finns. Sossen Peter Högberg är ett genuint Hammarbyfans - men tycker gott att han kunde gå på mer lokal idrott.

Politikern Peter Högberg är ett genuint Hammarbyfans som vill ha en snabb lösning på arenafrågan i Vimmerby.

Politikern Peter Högberg är ett genuint Hammarbyfans som vill ha en snabb lösning på arenafrågan i Vimmerby.

Foto:

Övrig sport2008-04-23 06:25

Att politik och idrott hör ihop är en självklarhet. Det är våra folkvalda politiker som beslutar om hur mycket pengar som ska tillfalla klubbarna i föreningsbidrag och de bestämmer om satsningar på anläggningar med mera.
En allmän uppfattning i Vimmerby kommun är att det är få politiker som i grunden är idrottsintresserade. En uppfattning som förstärks då de sällan syns ute på arenorna vid matcher och träningar.
Tanken är att vår tidning ska träffa ett antal lokala politiker för att belysa deras syn på lokal idrott. Först ut är Peter Högberg, s.
Hur är sportintresset?
- Visst diskuteras det, men sport och tabellägen är inget som man direkt inleder ett gruppmöte med. Men det snackas en del idrott på landstingsmötena, mycket mer än i den lokala politiken i Vimmerby.
Samtidigt tycker jag ändå att det finns ett stort intresse bland oss att stötta idrotten på olika sätt i kommunen.
Vad har du för förhållande till sport?
- Som född och uppväxt i ett arbetarkvarter söder om Söder, i Trångsund, var det naturligt att jag blev Hammarbyare. Och det första jag såg när jag drog upp gardinerna på morgonen hemma var bajendressen. Granntanten tvättade nämligen deras dressar, säger Peter och skrattar.
- Jag har koll på hur det går för Bajen i alla idrotter. Nu är det ju snart speedway. Jag tror att Hammarby fyller en viktig roll för sporten, som storstadslag.
Lokalt då?
- Nää, där har jag dåligt samvete. Jag har sagt i flera år att jag ska gå och kolla på hockey och även fotboll i Vimmerby och Gullringen. Tyvärr blir det inte av. Men jag kollar i tidningen hur det går. Helt klart är idrotten i alla dess former oerhört viktig, inte minst för våra ungdomar. Idrott förbrödrar och försystrar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!