John uttagen i landslaget

Han är bara tolv år, men redan en rutinerad taekwondoutövare. Med all tydlighet har också övning gett färdighet. 12-årige John Wallerman från Slitshult utanför Södra Vi har blivit uttagen i det kadettlandslag som nästa vecka åker till Serbien för en internationell tävling.

Kick-off. John Wallerman är duktig på det mesta inom taekwondo, trots att han bara är tolv år.

Kick-off. John Wallerman är duktig på det mesta inom taekwondo, trots att han bara är tolv år.

Foto:

Övrig sport2011-04-08 22:02

Fotboll var lite sisådär.
Nej, det fick bli något annat istället.
- Jag hade en klasskompis som höll på med taekwondo och ja... det lät ganska kul. Jag testade och tyckte det var roligt direkt, säger John Wallerman när vi träffar honom strax innan torsdagsträningen ska börja.
Efter ett tag blev även pappa Marcus intresserad av kampsporten och började träna. Och nu är han en av tränarna för John.På onsdag reser de tillsammans till Serbien och en ort vid namn Vrsac, vid rumänska gränsen.
- Det känns lite nervöst, men samtidigt spännande, säger John lite försiktigt.

Tränar - i garaget...
Han har kvalificerat sig till Millenium Open i Vrsac, med deltagare från tolv olika nationer, via starka insatser i SM (tvåa) och Svenska cupen. Poängen han samlade ihop totalt på de tävlingarna räckte för att bli en av två i hans viktklass, -45 kilo, som blev uttagen till landslagsläger i Malmö. Väl där gick det bra för John, vilket gav en biljett till Serbien.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!