Jonas vann för första gången en nationell tävling på hemmaplan

1994, i Lund. Det var senaste gången västervikaren Jonas Hälleblad vann en tävling i nationella touren i discgolf. Fram till igår, då han tog hem tävlingen hemma på banan i Jenny. – Det känns jättekul, det har varit många fjärdeplatser och medaljer tidigare, säger Hälleblad.

Jonas Hälleblad vann på nationella touren på hemmaplan. Han fick med sig klubbkompisen Anders Swärd på prispallen. Foto: Mikael Kindman

Jonas Hälleblad vann på nationella touren på hemmaplan. Han fick med sig klubbkompisen Anders Swärd på prispallen. Foto: Mikael Kindman

Foto:

Övrig sport2017-05-08 15:55

Han gick in i söndagens finalrunda med fem kasts försprång till närmaste kombattant. En ledning han inte släppte.
– Jag hade koll på min egen grupp. Det jag tänkte var om Anders (Swärd, klubbkompis) skulle dra på en jätterunda, säger Jonas.

Både Swärd och Hälleblad hade magnifika andrarundor på lördagen. Anders satte banrekord med sina 48 kast och Jonas Hälleblad blott ett sämre med 49. Det som satte Jonas i förarsätet var hans förstarunda, där han kastade 54.
– Allt stämde. Det är mycket som kan gå fel, man kan få ”puttfrossa” och allt möjligt, men det gick bra hela vägen, menar Jonas.

Som alltså kan skryta med att han nu vunnit en nationell tävling på hemmaplan. Anders Swärd slutade trea. Silverpengen tog Carl Ulvinen från Göteborg.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!