Josefine uppe på höga höjder

- Äntligen?. Utbrast Josefine Svensson, 14, Virserum, efter att ha seglat över 1,62 i höjd i helgen. - Två år i rad har jag varit tvåa. Äntligen fick jag vinna, säger hon. Och detta i Världsungdomsspelens sjunde upplaga som avgjordes på Ullevi i Göteborg.

Äntligen fick Josefine Svensson vinna i Världsungdomsspelen i Göteborg. I höjdtävlingen slog hon till med personligt rekord på 1,62.

Äntligen fick Josefine Svensson vinna i Världsungdomsspelen i Göteborg. I höjdtävlingen slog hon till med personligt rekord på 1,62.

Foto:

Övrig sport2003-07-08 06:39

Josefine Svensson är en ung friidrottstalang som tävlar för OK Hjorten i Virserum. Hon gjort många fina resultat i flera grenar under flera år.
Favoritgrenen är höjdhopp och i helgen nådde hon en stor framgång genom att vinna i F14-klassen i Världsungdomsspelen i Göteborg i hård konkurrens.
- Jag är i bra form och kände att jag kunde nå långt i höjdhoppstävlingen, säger Josefine.
Hon ställde också upp i längd och spjut och hade därmed ett digert tävlingsprogram, men där fungerade det inte alls lika bra. Dessutom skulle hon ha tävlat på 100 meter och 80 meter häck, men avstod.
- Spjutresultatet kommer jag inte ens ihåg och i längd hoppade jag 4,84 tror jag. Det räckte inte så långt.
Men i höjd var det aldrig något snack. Hon kopplade tidigt greppet om tävlingen och när ribban låg på segerhöjden 1,62 handlade det dessutom om personligt rekord.
- Jag fick till ett perfekt hopp och det kändes kanon att komma över.
Tvåan i tävlingen stannade på 1,59 och det var Anna-Karin Sörling, Ärla IF och Stina Ekholm, Ullevi IK.
- Det här är den roligaste segern hittills och den mest meriterande.
Det hör till saken att Josefine varit tvåa under de två senaste åren på samma höjd som segraren, så kapaciteten för att vinna fanns. Det gällde bara att få till det och i år lyckades det hela vägen och hon visade med besked att hon är en av landets bäst 14-åringar i höjd.

Gothia
Det är inte bara friidrott som gäller för Josefine Svensson. Hon är duktig i fotboll också och till kommande helg väntar nästa stora äventyr. Då bär det iväg med F14-laget i Virserum till Gothia Cup. Det är en stor ungdomsturnering som också avgörs i Göteborg.
- Förhoppningsvis kan vi ta oss långt i turneringen. Även ett P15-lag från Virserum är med och spelar så vi får heja fram varandra, säger Josefine.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!