JSM-guld x 2

Södra Vi IF:s Daniel Lennartsson infriade sitt mål på två medaljer när inomhus-JSM i friidrott avgjordes i Nyköping igår. Han inledde med att hoppa 14,81 i tresteg och ta guld med överlägsen marginal. Sedan såg 2,08 ut att räcka till vinst i höjdhopp, men till slut fick Daniel se sig besegrad då träningskamraten Emil Svensson klarade 2,10 i sista försöket. - Jag måste ändå vara jättenöjd med mina två medaljer, sa Daniel Lennartsson.

Josefin Svensson, överst, och Daniel Lennartsson tog båda guld vid junior-SM i friidrott i helgen. Foto: Hasse Sjögren

Josefin Svensson, överst, och Daniel Lennartsson tog båda guld vid junior-SM i friidrott i helgen. Foto: Hasse Sjögren

Foto:

Övrig sport2007-02-19 11:02

Daniel kom till mästerskapet med stora förväntningar om bra resultat och utdelning i form av medaljer.
Han satte press på sina motståndare direkt i trestegstävlingen när han hoppade 14,22 i första försöket. Ett resultat som hans konkurrenter skulle få väldigt svårt att nå enligt statistiken i årsbästalistan.
- Det var just den starten jag ville ha. Den gjorde att jag kunde hoppa utan press i fortsättningen och spara lite kraft till höjdhoppet.

I söndags fick Josefin Svensson från Virserumsklubben Hjortens SK in en fullträff och tog guld i inomhus-JSM i längdhopp.
- Jag trodde på medaljchans, men när förhandsfavoriten hoppade bort sig så behövde jag aldrig känna mig riktigt hotad, sa Josefin som hade tävlingens fyra längsta hopp med 5.70 som längst.
- Men mina två sista hopp, övertrampshoppen, var ändå längre. Men det kanske kommer på SM i Göteborg, sa Josefin - som där skall springa häck och hoppa längd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!