Laddade för VM

Sverige har tolv aktiva armbrytare på plats i världsmästerskapen i Kazakstan nästa vecka. Här ser ni två av dem: Andreas Dahlström och Maria Wester från Vimmerby Armsportklubb. Från Köpenhamn via Istanbul landar de i storstaden Almaty söndag morgon.

Redo för VM. Andreas Dahlström och Maria Wester, Vimmerby Armsport, tävlar snart i VM i armbrytning i Kazakstan.

Redo för VM. Andreas Dahlström och Maria Wester, Vimmerby Armsport, tävlar snart i VM i armbrytning i Kazakstan.

Foto:

Övrig sport2011-11-23 07:28


- Det är inte illa för en sån här liten klubb som vår att ha två deltagare i VM, säger Maria Wester ett par dagar innan ett av hennes livs största äventyr ska ta sin början.
I våras vann hon Europamästartiteln i vänster arm i Turkiet. Nu ställs hon mot ännu tuffare motstånd i Mastersklassen (över 40 år):
- Vi får väl se vilka jag får möta. Det kan ju vara riktiga broilers från ett öststatland. Det kan förstås bli tufft. Det gäller att ha tur i lottningen, säger Maria Wester.

Siktar på prispallen
Hon har laddat med mycket styrketräning, en hel del armbrytning förstås - och mental träning.
- Många idrottare tränar mentalt och jag tycker det har fungerat jättebra. Jag har lyssnat på band och även tagit hjälp av Inger Sand.
Vad har du för mål?
- Jag ser mig stå överst på prispallen, sen vet jag förstås att det blir svårt. Det kan gå så snabbt. Får man stryk två matcher så är man ute ur turneringen...
Kazakstan, känns spännande:
- Absolut, det är ett land jag inte vet så mycket om. Tydligen är det ett av världens tio största länder till ytan. Det är en upplevelse bara det, att få upptäcka en ny kultur.

Andreas i superform
Både Maria Wester och Andreas Dahlström kvalificerade sig till VM tack vare bra insatser i SM.
- Jag känner mig laddad. Det har varit en hel del strul med visumet, men det ordnade sig, säger Dahlström, som tävlar i -80 kilo.
Formen?
- Jag är i superform och kommer vara ännu bättre när jag vilar fram till VM. Jag har kört hårt, fem-sex pass i veckan. Jag har utvecklats och elitlägren har varit otroligt lärorika på flera sätt.
Han har inga större förhoppningar om att kunna blanda sig i den absoluta toppen och fightas om medalj. Än.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!