Lennartsson sätter sig vid sidan

Han Soo Taekwondo har varit lika med Lasse Lennartsson sedan han grundade klubben 1994. Nu är tiden mogen för Lasse att kliva åt sidan. - Jag lämnade ordförandeposten i klubben vid årsskiftet och har fullt förtroende för att Mikael Nilsson och Robert Svensson ska axla min fallna mantel väldigt väl, säger Lennartsson.

Lasse Lennartson drar sig tillbaka efter tolv år som ordförande i Han Soo Taekwondo. Mikael Nilsson, t.v och Robert Svensson t.h tar över kommandot i klubben i fortsättningen. Foto: Magnus Strömsten

Lasse Lennartson drar sig tillbaka efter tolv år som ordförande i Han Soo Taekwondo. Mikael Nilsson, t.v och Robert Svensson t.h tar över kommandot i klubben i fortsättningen. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Övrig sport2006-01-05 08:02

Anledningen till att Lasse Lennartssons väljer att kliva åt sidan efter tolv intensiva år i Han Soo är att han vill ägna mer tid åt familjen.
- Han Soo har varit mitt liv på gott och ont. Jag har haft det väldigt roligt med klubben genom åren, men den senaste tiden har jag tvingats inse att jag inte kan vara på två ställen samtidigt. Nu vill jag ägna mer tid åt familjen och till exempel kunna följa min dotter på hennes ridtävlingar, säger Lasse.

Grundad 1994
Vimmerbyklubben Han Soo Taekwondo grundades alltså av Lasse Lennartsson 1994. Intresset för sporten väcktes dock några år tidigare hos Lennartsson.
- Jag jobbade några år för NCC med renoveringen av Ölandsbron i början 1990-talet. Jag råkade få syn på annons om Taekwondoträning i en affär i Kalmar och gick dit för att prova. Jag fastnade direkt för sporten och tog mitt svarta bälte innan jag lämnade Kalmar för Vimmerby då byggjobbet var färdigt, berättar Lennartsson.
Tillbaka i Vimmerby var Lennartsson tvungen att välja. Antingen ge upp Taekwondon eller starta en egen klubb.
- Jag vill inte lägga av så jag satsade på att grunda Han Soo. Det blev ett väldigt stort gensvar de första åren och jag är stolt över att ha väckt intresset för den här fina kampsporten hos många Vimmerbybor.
Den värsta boomen för Han Soo gick över efter ett par år, men Lasse är ändå nöjd med verksamheten klubben har i dagsläget.
- Vi har nästan ett 50-tal utövare som tränar kontinuerligt. Min önskan är att fler av dem vågar ta steget att börja tävla också, och den tror jag kan slå in. Tack vare att utövare som Mikael Nilsson och Anton Johansson nått stora framgångar tror jag flera blir inspirerade och provar att tävla.
Mikael Nilsson är alltså en av dem som ska ta över när Lasse Lennartsson kliver år sidan. Tillsammans med Robert Svensson, som liksom Mikael varit aktiva i klubben nästan från det att den grundades, ska han leda Han Soo i framtiden.
- Det känns naturligt för oss att ta över när Lasse lämnar. Vi har kommit en lång väg i våra egna karriärer inom sporten och har sedan 1999 även agerat instruktörer under träningar, säger Mikael och Robert.
Mikael som är rankad trea i Sverige i tungviktsklassen börjar se slutet på sin egen karriär.
- Jag blir 30 i år och kanske satsar två år till på min egen karriär. Det kommer dock bli ovant att inte ha Lasse som instruerar på träningarna utan jag och Robert får vara våra egna tränare också i fortsättningen.
Robert är dock inne på att man inte kommer att slippa se Lasse Lennartsson helt i framtiden.
- Lasse ska tydligen fortsätta att träna lite i klubben när han har lust och det kommer kännas konstigt att vara hans tränare, tycker Robert.
Lennartsson är dock inne på att hålla sig undan från träningslokalen ett tag.
- Den första tiden ska jag stanna hemma så att de får komma in i det och sätta sin egen prägel på klubben, men sedan kommer jag tillbaka och ser så att de sköter sig, avslutar Lennartsson med ett leende.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!