Linus Svensson besegrade elitspelare: ”Mitt livs bästa match”

Bäst när det gällde som mest. Vimmerbykillen Linus Svensson skrällde rejält när han besegrade meriterade Andreas Törnqvist med 3-2 i en dramatisk seriematch. – Mitt livs bästa match hittills i karriären, säger 22-åringen.

När pingisikonen Jan-Ove Waldner avslutade sin karriär besegrades han av Andreas Törnqvist i sin sista match. Det klarade Vimmerbykillen Linus Svensson av. För några dagar sedan vann han mot just Linus Törnqvist i en superdramatisk match i division ett.

När pingisikonen Jan-Ove Waldner avslutade sin karriär besegrades han av Andreas Törnqvist i sin sista match. Det klarade Vimmerbykillen Linus Svensson av. För några dagar sedan vann han mot just Linus Törnqvist i en superdramatisk match i division ett.

Foto:

Övrig sport2017-03-30 08:00

Numera har Linus Svensson Helsingborg som sin bas. Det är här han bor sedan ett antal år tillbaka. Men det är inte i Skåne han lirar pingis, utan i Vetlanda – och Danmark.
– Jag har spelat seriepingis i Vetlanda i många år och jag trivs både med klubben och med spelarna i laget. Det har inte funnis någon anledning att byta klubb. 

Och Danmark...?
– Jag gör min första säsong i Danmark och klubben Amager. Vi spelar i andraligan, men som det ser ut nu så åker vi ur serien. 
Hur har det gått för dig?
– Bra, jag spelar ofta förstasingeln och har 12-8 i matchkvot. Förmodligen spelar jag kvar nästa säsong, men kanske i en annan klubb. 

Danmark i all ära. Det mest aktuella för Linus Svensson är ändå Vetlanda och kommande kvalspel till Superettan.

I helgen säkrades chansen till uppflyttning - och det var minst sagt dramatiskt i en kamp där Svensson hade en nyckelroll.
– Inför det sista sammandraget låg vi trea och var tvingat att passera Västers BTK. I första matchen vann vi ganska enkelt mot Safir från Örebro med 8-4. 

I den andra matchen, och seriens sista, ställde Vetlanda mot Växjölaget Frej. En tuff uppgift. 
– De hade ett bättre lag än vanligt och hade tagit in förre proffset och elitspelaren Andreas Törnqvist och Mårten Stenberg. Vi var kraftigt nederlagstippat. 

Det struntade Linus Svensson och hans lagkompisar i. I en superdramatisk match vann Vetlanda med 8-6. Svensson vann alla sina tre singlar och även dubbeln. En match var extra minnesvärd...
– Det gick över all förväntan. Det var det bästa jag någonsin gjort. Jag låg under med 0-2 i set, men vände och vann med 3-2 mot Andreas Törnqvist.

Om namnet känns bekant så var det just Törnqvist som besegrade Jan-Ove Waldner i hans sista match i karriären. 

För Linus Svensson var det en riktig skalp. 

Segern innebar också ledning med 7-6 inför den sista matchen, där tvillingarna Hannes och Adrian Thörn ställdes mot varandra. Vetlandas Hannes Thörn gick segrade ur striden efter avgörande i skiljeset och såg därmed till att Vetlanda slutade tvåa och får kvala till Superettan. Där väntar Karlskrona. 

– Det blir roligt och spännande. För min del handlar det om att försöka bibehålla formen. Jag har en go känsla i kroppen nu. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!