Mathias nära svenskt rekord

Mitt i prick. Mathias Sjöström fick det mesta att stämma i JSM i Eskilstuna.Vimmerbyskytten vann ett silver och ett brons - och vara ytterst nära att sätta svenskt juniorrekord i helmatch.

Medaljbett. Mathias Sjöström imponerade stort när JSM avgjordes i Eskilstuna. Två medaljer fick han med sig hem till Vimmerby, ett silver och ett brons.

Medaljbett. Mathias Sjöström imponerade stort när JSM avgjordes i Eskilstuna. Två medaljer fick han med sig hem till Vimmerby, ett silver och ett brons.

Foto:

Övrig sport2013-07-19 06:35


Om en dryg vecka avgörs junior-EM i Kroatien.
Mathias Sjöström finns inte med där, men det var nära.
- Om jag hade haft den här formen i maj hade jag nog kanske varit med till EM, säger han efter framgångarna i JSM i sportskytte.
19-åringen har aldrig gjort en bättre tävling.
- Jag är supernöjd, säger han.

Brons i helmatch
Mathias Sjöström har tidigare visat klass i nationellt skytte och har också bärgat ett par JSM-medaljer, både individuellt och i lag. Men det är i sportskytte han lägger det mesta krutet - och där han vill vara bra.
- Sportskytte är internationellt och det är i den disciplinen OS avgörs. Jag satsar mest på det och jag känner att det verkligen har lossnat i år. Det är små detaljer som gör det.
Han inledde SM-tävlingarna i helmatch (knästående, liggande och stående).
- Jag sköt 1134 poäng i grundomgången, vilket var tangerat personligt rekord. Det räckte till en tredjeplats totalt. De åtta bästa gick till final.
Nya regler innebar att han inte fick ta med sig resultatet från grundomgången till finalen. Alla började på noll.
En slutlig tredjeplats blev det även till slut efter finalskyttet.
- Det var det bästa jag gjort hittills i karriären. Jag var aldrig riktigt nära guld eller silver, men jag var samtidigt ganska ohotad trea.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!