Mathias uttagen i juniorlandslaget

Här har ni Vimmerbys senaste landslagsman. Mathias Sjöström är uttagen i juniorlandslaget som ska åka till Finland och skjuta EM i sportskytte i februari. - Fantastiskt roligt. Jag har inte hunnit smälta det än, säger 17-åringen.

Mathilda och Mathias Sjöström är två träffsäkra syskon. Foto: Jennifer Alm

Mathilda och Mathias Sjöström är två träffsäkra syskon. Foto: Jennifer Alm

Foto:

Övrig sport2012-01-11 07:26


Mathias Sjöström har länge visat att han är en av landets mest lovande skyttar. I internationella stortävlingen Swedish Open i Sävsjö imponerande han stort och blev femma totalt bland juniorerna under de tre tävlingsdagarna. Bland svenskarna var han trea. Vad han han inte visste var att en topp tre-plats också innebar kvalificering till juniorlandslaget.
- Jag kände till att det var uttagning till landslaget, däremot visste jag inte att de tre bästa svenskarna skulle kvalificera sig för EM, säger en jublande glad Mathias Sjöström.

Marginalerna med sig
Sjöström har tidigare presterat bra i flera stora tävlingar, men inte riktigt fått till det...
- Jag har haft stolpe ut många gånger, men äntligen hade jag marginalerna med mig.
Vimmerbykillen tävlade i sportskytte för gevär i Sävsjö och hade en hård kamp om att bli tredje bästa svensk med Markus Madsen. En kamp som till slut Mathias Sjöström vann.
- Det var riktigt tufft mellan oss.
Han inledde med att skjuta 586 första tävlingsdagen. Det räckte till en femteplats i juniorklassen, där man får vara upp till 20 år. Även andra dagen gick han till final, där han slutade åtta med 582 poäng på de 60 skotten som avlossades. Tredje dagen kom han på plats 16 med 580 poäng - och totalt en femte plats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!