Medaljregn över Södra Vi:s friidrottare i Eskilstuna

Fyra unga friidrottare från Södra Vi IF åkte till Eskilstuna Minigames i lördags för att tävla i olika friidrottsgrenar. När tävlingsdagen var slut kunde deltagarna glädjas åt totalt elva medaljer och en mycket väl genomförd tävling.

Fyra friidrottare från Södra Vi IF lyckades väldigt bra vid Eskilstuna minigames. Foto: Privat

Fyra friidrottare från Södra Vi IF lyckades väldigt bra vid Eskilstuna minigames. Foto: Privat

Foto:

Övrig sport2017-07-04 13:56

Sebastian Håårdh tävlade i P12-klassen och var med deltog i höjdhopp.

När tävlingen var avslutad hade Sebastian hoppat högst av alla och fick därmed kröna dagen med en förstaplats. Guldhoppet på 1,42 meter var också nytt personbästa.

Emilia Håårdh deltog i desto fler grenar än brodern. Hon var med i fem grenar i klassen F9 och tog medalj i samtliga. På 60 meter blev det guld och i höjdhopp blev det brons men nytt personbästa på 1,05 meter. I längdhopp blev det återigen en tredjeplats med nytt personbästa på 3,68 meter, i kula blev det silver och lika så i kast med boll.

Syskonen Jason och Jenna Jonasson var även dem med och tävlade för Södra Vi.

Jenna som tävlade i F9-klassen kom sjua på 60 m samt fyra i höjdhopp, längdhopp och kula. På 400 m blev det en fin förstaplats med nytt personbästa på tiden 1,21 min och i kast med boll blev det brons.

Brodern Jason knep guld i både kula och höjdhopp. I längdhopp blev det personbästa på 3,03 m vilket räckte till silver. På 200 m och 60 m blev det en tredje respektive fjärdeplats.

När dagen var slut kunde föreningen glädjas åt goda prestationer och totalt elva insamlade medaljer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om