Mikael Agebjörn blev dubbel krocket-vinnare

Mikael Agebjörn och Thomas C Ericsson har länge varit ett vasst radarpar inom krocketen. Igår tog duon sitt femte dubbelguld när SM avgjordes på Lundavallen i Frödinge. - Vi vet var vi har varandra, säger Agebjörn kort efter triumfen.

Övrig sport2010-07-12 06:24

I stekhet värme gjorde den svenska krocket-eliten upp om medaljerna när SM för andra året avgjordes på Lundavallen i Frödinge. Vinnare korades i tre discipliner under lika många dagar - och framgångarna för de lokala förmågorna och entusiasterna var många.
I fredagens tvåklotssingel - vilket är precis vad det låter som: en spelare med två klot - var Mikael Agebjörn starkast. Triumfen innebar Agebjörns tolfte SM-guld i karriären, men det första i den förhållandevis nya grenen tvåklotssingel.
- Det var jättekul med tanke på att jag haft lite svårare för den grenen tidigare. Det är lite lurigt med två klot, sedan är Simon (Carlsson, finalmotståndare) väldigt duktig. Han var bättre i början men jag lyckades komma tillbaka på slutet.
Carlsson vann singeln
Carlsson, som vann EM-guld i den engelska varianten så sent som i maj, fick dock revansch dagen efter. I singeltävlingen, vilket sägs vara den allra mest prestigefyllda, var han starkast - tätt följt av hemmahoppen Krister Ekholm och Thomas C Ericsson. 21 spelare deltog från sju klubbar.
- Det var väldigt trevligt att vinna, det är det det går ut på. Det är skönt att åka hem med ett guld, säger han och fortsätter:
- Det är små marginaler som avgör. Från kvartsfinal och framåt är det extremt sällan de bra slagen som avgör, det är de dåliga. Jag var stabil på att ta mig runt när jag fick chansen och gjorde färre misstag än de andra.
Carlsson åker hem med mer än så. I fredags fick han nöja sig med ett silver, och igår med ett brons - efter att ha gått en hård kamp mot firma Ericsson/Agebjörn i semifinalen.
- Jag har nio guld nu och Micke (Agebjörn) tretton. Jag siktar på att komma ikapp om två-tre år.
Samtliga spelare verkade mycket belåtna över arrangemanget. Mycket talar för att SM återkommer till Frödinge kommande år.
- Det finns sju olika klubbar men många är enmans- eller tvåmansklubbar. Men här är vi ju fyra i alla fall. Sedan ställer supporterklubben upp fantastiskt bra.
- Det har varit fantastiskt trevligt. Det är en väldigt fin sportförening och fantastiskt fina banor, säger Simon Carlsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!