Nattsvart år för Alexandra

2010 går mot sitt slut. För Alexandra Svensson hade året gärna fått vara över för längesen. Efter stora skadeproblem har löpartalangen inte kunnat göra en tävling i år. - Det har varit skittufft, berättar hon för vår tidning.

Övrig sport2010-12-27 23:18

2008 och 2009 tog Vimmerbytjejen löpar-Sverige med storm. På kort tid tog sig Alexandra Svensson till den absoluta eliten på medel- och långdistans. 2008 tog hon JSM-guld på 5000 meter och 2009 kröntes med en mycket meriterande fjärdeplats i Stockholm Marathon.

Försöker komma igång
Sedan började problemen. 2010 blev ett förlorat år. Alexandra har inte kunnat ställa upp i en enda tävling. Först hindrades hon av efterhängsna inflammationer på båda hälsenorna och därefter fick hon problem med en fot. Under hösten satte sig skadebekymren på motivationen.
- Det har blivit ett väldigt lugnt år. Först var jag skadad och sedan tappade jag motivationen. Jag har inte tänkt på tävling över huvud taget och försökt ta det lugnt, säger Alexandra och fortsätter:
- Nu är hälsenorna bra, peppar peppar ta i trä... Jag försöker komma igång men i det här vädret är det inte så lätt. Springa i arton minusgrader känns lite kallt.

I dålig form
Istället för vidare framgångar på löparbanorna har Alexandra fått rikta in sig på uppbyggnadsträning.
- Jag har kört mycket crosstraining och cykel och lite vattenträning. Konditionen är nog densamma, men det saknas mycket löptid. Jag är inte alls i den form jag var i och behöver komma igång.
Hur hårt vågar du köra?
- Jag vet inte riktigt. Det känns som att jag kan gå upp till samma träning som innan skadan, men jag får vara försiktig. Jag vill inte bli skadad igen.
Hur ser du på framtiden?
- Det får tiden utvisa. Jag har inte satt upp några mål och får se vad som händer.
Hur är motivationen nu?
- Jag känner mig riktigt löpsugen. Det blir inte samma sak på löpband. Får jag bara bra förutsättningar kan jag nog dra på.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!