Olle tog JEM-brons i Litauen

Lilla Borghult utanför Vimmerby har fått en EM-medaljör. Olle Andersson är nybliven bronsmedaljör i junior-EM i armbrytning. - Jag är förvånad. Det trodde jag aldrig, säger 20-åringen.

Stark. Olle Andersson är nybliven JEM-medaljör i armbrytning. Mycket av sin råstyrka har han fått gratis från sitt yrke som lantbrukare.

Stark. Olle Andersson är nybliven JEM-medaljör i armbrytning. Mycket av sin råstyrka har han fått gratis från sitt yrke som lantbrukare.

Foto:

Övrig sport2013-05-16 07:05


Som lantbrukare är Olle Andersson råstark. Det är styrkan som förde honom till en medalj i sin mästerskapsdebut.
- Det är väl så det är. Jag har aldrig tränat på gym och sådär, säger han strax innan han ska mjölka korna på Rostorp gård.
Armbrytning upptäckte han ganska sent och Olle har bara tränat sporten seriöst i närmare två år. Uppenbarligen har han fallenhet för det. Under sin korta tid har han gjort flera fina resultat, där han fick till en fullträff vid SM i Lycksele. Den insatsen kvalificerade honom för EM i litauiska Druskininkai.
- Det var spännande att åka dit och en stor upplevelse, säger han.
Och bra gick det också.

Sverige fyra
 Visserligen åkte han ut tidigt i höger efter två raka nederlag. Desto bättre gick det i vänster i J21-klassen.
- Jag förlorade första matchen, men sedan gick det riktigt bra.
Efter ett par vinster ställdes han mot en bulgar i semi. Där räckte han inte till, men ett brons blev det likväl. En stor framgång förstås för den relativt orutinerade killen från Borghult.
- Det var ett bra startfält och det var inte direkt några mesar som var där. De var riktiga atleter allihopa.
Är du starkare i vänster?
- Nja, jag tycker inte det, men många andra gör det.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!