Ottosson siktar på World Games: "Skulle vara en ära”

Den meriterade bågskytten Martin Ottosson från Västervik ligger inte på latsidan. Eter EM–brons i höstas är huvudmålet nu World Games i Polen i juli.

World Games i Polen är Martin Ottossons stora mål den här säsongen.

World Games i Polen är Martin Ottossons stora mål den här säsongen.

Foto:

Övrig sport2017-04-07 12:30

– World Games är ett alternativt OS, kan man säga. Ett mästerskap för de mindre sporter som inte finns med på det olympiska programmet. Förutom bågskytte är till exempel frisbeegolf, bowling och orientering med.

Martin har i dagsläget en onominerad plats till tävlingen då han blev trea i EM. Han kommer dock att få bevisa att han förtjänar den ytterligare.

– Fem kvaltävlingar i Sverige ska avgöra vem som får åka. Det är mitt primära fokus att ta mig dit. Den 29:e maj vet jag hur det blir.

Skulle han greja utmaningen och kvalificera sig så skulle det inte vara första gången Ottosson representerar Sverige i World Games. 2013 var han med när tävlingarna avgjordes i Taiwan. En upplevelse han alltså gärna upprepar.

– Det var riktigt häftigt i Taiwan, med en maffig invigning inför 65000 åskådare.
I förberedelserna för World Games i Polen har Martin Ottosson tilldelats ett ärofyllt uppdrag då han varit ambassadör för bågskytte i Polen, och varit nere och föreläst för polska bågskyttar.
– En ära, såklart. Det vore extra surt att missa tävlingen med tanke på det uppdraget.

Fält–EM har annars varit Martin Ottossons paradgren – nu kan det komma att ändras.
Bågskytteförbundet har valt att nedprioritera det mästerskapet då det är World Games och säsong för OS–kval, vilket innebär att skyttarna får finansiera kalaset själva.
– Surt för mig. Det kan bli så att jag gör en omläggning av säsongen om kvalet inte går så bra.

Var blir satsningen då, i så fall?
– Det går ett 3D–VM i höst. Problemet är att jag tycker att fält är mycket roligare. 3D är lite mera slump. Men vi får se.
Tävlingssäsongen utomhus börjar den 29 april på hemmaplan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om