"Priset betyder otroligt mycket"

De är unga, framgångsrika och brinner för sin idrott. Sparbanksstiftelsen i Vimmerby har utsett Oliver Nilsson, Filip Grimberg och John Wallerman till årets idrottsstipendiater. - Det känns bra att bli uppmärksammad på det här sättet, säger simmaren Filip Grimberg.

John Wallerman, Filip Grimberg och Oliver Nilsson fick ta emot var sin check och diplom från Sparbanksstiftelsens ordförande Stig Bäck. Foto: Janne Strömsten

John Wallerman, Filip Grimberg och Oliver Nilsson fick ta emot var sin check och diplom från Sparbanksstiftelsens ordförande Stig Bäck. Foto: Janne Strömsten

Foto:

Övrig sport2012-11-07 07:26


I tisdags kväll fick trion motta utmärkelsen vid festligheter i Mässhallarna i Vimmerby. Det var förstås glada miner. Varje pristagare tilldelas 10 000 kronor. Samma summa får även moderföreningen.
Sparbanksstiftelsens pris är en återkommande höjdpunkt varje höst, där tanken är att uppmuntra och motivera ungdomar att fortsätta satsa hårt på sin idrott.
- Det här priset betyder otroligt mycket för min satsning. Det innebär att jag kan åka på fler tävlingar, framförallt på Vintertouren och Sommartouren, säger tennisliraren Oliver Nilsson, vars moderklubb är Vimmerby TK.

Elitserien med Växjö?
Oliver är äldst bland idrottspristagarna med sina 17 år. Numera bor och verkar han i Växjö. Utvecklingen som tennisspelare går stadigt framåt:
- Man utvecklas hela tiden och jag känner att jag har förbättrat min tennis speciellt den senaste tiden.
Oliver framhäver särskilt serven som ett starkt vapen:
- Jag satsar hårt på serven och den har blivit ännu bättre nu.
Tennislöftet är rankad som nummer 16 i sin åldersklass i Sverige. Eventuellt kommer Oliver att spela elitserietennis om ett par veckor och då komplettera två andra Vimmerbyfostrade spelare i Växjölaget: Viktor Odenbrink och Pontus Kumlin.
- Det står mellan mig och en annan kille.

Sju SM-medaljer
Att välja stipendiater kan vara en svår nöt att knäcka. Urvalet är ibland stort.
- Visst är det så, samtidigt är det ett av de roligaste uppdrag man kan ha, säger Stig Bäck, ordförande i Sparbanksstiftelsen i Vimmerby.
- Jag måste säga att det egentligen är helt fantastiskt att vi får fram så många duktiga ungdomar från vår trakt.
En av dem är simmaren Filip Grimberg, Hultsfreds Simsällskap. 14-åringen har haft ett par makalösa säsonger. Hans facit i Ungdoms-SM (Sum-Sim) är två guld, fyra silver och ett brons.
I år är han om möjligt ännu bättre:
- Jag toppar Sverigestatistiken på fyra distanser; 200-, 400- och 800 meter fritt och 200 meter medley.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!