Ren familjeglädje – fyra generationer sprang Ulfveloppet

I februari upptäckte Sandra Agebjörn löpningen. I helgen sprang hon Ulfveloppet med sin son, mamma och morfar och flera andra släktingar.

Anton Rehn vann DM för herrar.

Anton Rehn vann DM för herrar.

Foto:

Övrig sport2017-09-19 11:40

I söndags avgjordes den 46:e upplagan av Ulfveloppet i Södra Vi och klubben lyckades inte slå förra årets notering på 130 löpare. 

125 löpare kom till start. 

Tolv kilometer för män och åtta kilometer för damer hade DM-status och på herrsidan vann Anton Rehn, Högby IF, på tiden 41,22. 

Fjolårets damsegrare Amanda Ekblad, Oskarshamns SK, fick denna gång se sig besegrad av Josefine Antonsson. Josefine, som blev mamma för fjärde gången i somras och sprang Eksjö stadslopp gravid i nionde månanden, var tre minuter före tvåan i mål. 

Något annat som pockade på uppmärksamhet denna dag var att fyra generationer sprang loppet. 

Pappa Kent Andersson, dotter Helene Agebjörn, barnbarnet Sandra Agebjörn och barnbarnsbarnet Noah Agebjörn gjorde det till en rolig familjegrej.
– Det är roligt att springa, speciellt när alla är med. Vi gör det till en gemensam grej, säger Kent Andersson och får medhåll från de andra. 

– Det här känns som det nya sättet att umgås. I stället för att sitta och äta kan man göra något sånt här tillsammans, säger Sandra Agebjörn.

Kent, Helene och Sandra sprang fem kilometer och Noah löpte 300 meter. 

Sandra har bara sprungit i några månader. 
– Jag började i februari.

Hur kommer det sig?
– Jag hade ganska mycket övervikt att ta itu med, då fastnade jag för löpningen. Tidigare har jag inte förstått varför man går ut och springer, det är så himla tråkigt men löpningen har betytt massor, säger hon.
– Jag har gått ner 15 kilo och då har jag tagit det förhållandevis lugnt. Jag har försökt ändra min livsstil genom att springa några gånger i veckor. 

Imponerande, den resan måste du vara nöjd med hittills?
– Ja, det är jag verkligen. Och då är det kul att familjen blir inspirerad.

Sandra sprang i mål på tiden 39,18, slagen av Kent med 38 sekunder. 
– Det känns så där. Det var tufft som fasen men ändå riktigt roligt. Det är kul att så många ur släkten är med och springer.

För Sandras mamma, Helene, blev ett misstag i början av loppet kostsamt. 
– Vid bron svängde jag under bron i stället för att springa åt höger. Det var en miss, jag sprang nästan åtta kilometer sammanlagt. Det är en rolig familjegrej, säger Helene Agebjörn.

Josefine Antonsson (höger) vann DM för kvinnor på åtta kilometer.
Josefine Antonsson (höger) vann DM för kvinnor på åtta kilometer.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om