Riktigt grislopp i Brantestads skogar

I lördags avgjordes Grisloppet i Brantestad för första gången. Ett test som föll väl ut.

Deltagarna i första upplagan av Grisloppet.

Deltagarna i första upplagan av Grisloppet.

Foto: Josefine Antonsson

Övrig sport2016-10-30 09:30

Loppet var knappt 8 kilometer och gick genom Brantestads skogar över stock och sten och bitvis genom vatten. Vinnare i herrklassen blev Viktor Antonsson på 42.01 och Leia Hugo vann damklassen på 1.12.57.

Bakom initiativet låg Rickard Petersson som har ett förflutet som innebandyspelare i Vimmerby IBK. Numera bor han i Stockholm och brinner för det mesta inom sport.

- Äventyrslopp i stil med Tjurruset är något som jag fastnat för. Det är kul med lite strapatser under vägen så det blir en riktig utmaning. Därför ville jag testa hur det skulle vara att arrangera ett själv. Vi var tolv stycken som deltog idag och det gick riktigt bra. Tanken är att göra något större av det till nästa år, sa Rickard Petersson som har ett riktigt löparess till syster i Josefine Antonsson.

- Hon var inte med i loppet idag eftersom hon inte ville riskera att skada sig inför New York Marathon som hon ska delta i inom kort.

Namnet på tävlingen är passande i dubbel bemärkelse.

- Grisloppet passar då det är meningen att man ska "grisa" ner sig lite under loppets gång och så är ju Brantestadstrakten känd för grisuppfödning.

Rickard Petersson låg bakom testet av Grisloppet som är en strapatsfylld löpartävling.
Rickard Petersson låg bakom testet av Grisloppet som är en strapatsfylld löpartävling.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!