Ska försvara Sveriges färger

I morse satt sig Vimmerbytjejen Mathilda Sjöström i en minibuss med destination Lasko i Slovenien. Där väntar Lag-EM i skytte för juniorer i luftgevärsskytte. Mathilda är en av tre svenska skyttar som är uttagna. - Vi siktar på medalj, men det blir svårt, säger hon.

På medaljjakt. Mathilda Sjöström tävlar för Sverige i Lag-EM för juniorer i Slovenien.

På medaljjakt. Mathilda Sjöström tävlar för Sverige i Lag-EM för juniorer i Slovenien.

Foto:

Övrig sport2013-10-02 06:24


Sverige tog den absolut sista platsen till finalen i Slovenien. Sverige kom trea i kvalet i Finland. Den höga poängen räckte för att bli bästa trea bland kvallagen. Då hade Sveriges juniorlandslag fyra skyttar på plats. Nu bara tre.
- Det innebär att alla får skjuta varje omgång. Det kan nog bli tufft, tror Mathilda Sjöström.
Precis som de övriga två svenskarna, Christoffer Efraimsson från Malung och Louise Nilsson, Sjuhäradsbygden, är hon 16 år.
European Youth League (EM) är öppen för skyttar upp till 18 år.

På medaljjakt
Utöver Sverige och värdnationen Slovenien är Ryssland, Italien, Kroatien, Danmark, Polen och Ungern kvalificerade till finalen.
- Vi sköt ju ganska jämnt med Danmark och Polen när vi var i Finland. Sedan har jag hört att Kroatien, Italien och Ungern ska vara riktigt bra.
Vad tror du om Sveriges chanser?
- Vi brukar tydligen gå till Lag EM-finalen, men det brukar inte bli några högre placeringar. Men visst vore det jättekul att få skjuta om medaljerna på söndag.
De åtta lagen är uppdelade i två grupper, där vinnarna skjuter final mot varandra och där grupptvåorna gör upp om bronset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!