SM-debuten avklarad för Peter Tunek

CK Wimer-cyklisten Peter Tunek gjorde i helgen sin SM-debut i 1572 MTB Challenge Motala. Efter ett bra avslut på loppet klättrade Tunek några placeringar och hamnade till slut på en 14:e plats. – Jag är rätt nöjd med insatsen, säger han.

Peter Tunek, CK Wimer, har gjort sin SM.-debut och med en fin avslutning på tävlingen klättrade han uppåt i resultatlistan. Han slutade på 14:e plats. Foto: Privat

Övrig sport2017-08-08 10:00

1572 MTB Challenge Motala är en ganska stor mountainbiketävling med mycket deltagare. Tävlingen klassas som långlopps-SM och där skulle Tunek göra sin debut.

– Ja det var första gången jag körde SM-tävling så jag hade inte riktigt koll på hur det skulle gå, menar Peter.

Peter Tunek tävlade i klassen H40 och han cyklade det längsta loppet vilket var 90 kilometer. Det var till en början en tung start berättar han:

– Det kändes från starten att jag inte var i toppform. Det kändes i benen och jag fick slita hårt direkt.

Tunek hängde med tätklungan i 14 kilometer, men sen blev det för jobbigt. Nu fick han istället koncentrera sig på att hålla sitt eget tempo. Under loppets gång kom det även några rejäla regnskurar vilket gjorde att det blev väldigt skitigt och kladdigt på banan.

Sen framåt slutet gick det lite bättre igen och jag kunde köra upp mig litegrann. Det var inte så många placeringar i min klass men jag passerade några i H30-klassen.

Det blev till slut en 14:e plats för Peter, en placering han efteråt var ganska nöjd över.

– Jodå det är väl rätt så bra. Synd bara att man inte hade mer ork.

David Landberg från CK Wimer körde till sig en åttondeplats i H30-klassen och passerade mållinjen någon minut före klubbkamraten Peter.

Redan på lördag väntar nästa tävling för Tuneks del. Då ska han upp till Dalarna för att delta i Cykelvasan.

– Det är tätt med tävlingar nu. Men förhoppningsvis har jag lite bättre ben då så får vi hoppas det går bra, avslutar Peter Tunek.