SM-silver till unga trion från Gullringen

När Pimpel-SM avgjordes i Stockholm i helgen slog Gullringens SFK:s lag i klassen Yngre Herrjuniorer till och vann silver. Men oj så nära SM-guldet man var – ynka 26 gram skilde upp till segrande Skellefteå SFK.

Agust Linder, Isak Nilsson och Timar Mathiasson, Gullringens SFK, vann silver i lagtävlingen i klassen Yngre Herrjuniorer när SM i pimpelfiske avgjordes på Mälaren den gångna helgen.

Agust Linder, Isak Nilsson och Timar Mathiasson, Gullringens SFK, vann silver i lagtävlingen i klassen Yngre Herrjuniorer när SM i pimpelfiske avgjordes på Mälaren den gångna helgen.

Foto: Privat

Övrig sport2018-02-12 08:31

– Riktigt häftigt med ett SM-silver, men självklart fruktansvärt retligt att bomma guldet med så liten marginal.
Timar Mathiasson, Gullringens Sportfiskeklubb, visste inte riktigt vilken ben han skulle stå på när det var dags att summera den gångna helgens Pimpel-SM, som avgjordes på Mälaren utanför Stockholm.
– Förra året tog vi brons och siktet var inställt på prispallen i år också. Sedan gick det dessutom bra för oss alla tre i den individuella tävlingen på lördagen, så vi hade ganska höga förhoppningar inför söndagens lagtävling, säger han.

Och visst levde trion upp till dessa. Med totalt 1 540 gram hade man god marginal ner till trean Enskede SFK – mer än 500 gram. Och till segrande Skellefteå SFK skilde alltså bara 26 gram.
– Det var inget vidare fiske och nästan bara smått man fick upp. Snittet låg på ungefär 20 gram per fisk, så det var ju ungefär en fisk som fattades för att vi skulle ta guldet, säger Timar Mathiasson. 

Av våra lokala klubbar i övrigt var det Stångådalens SFK:s lag i herrklassen som lyckades bäst. Fredric Ankarberg, Jimmie Dahlström och Anders Milton slutade åtta med en total fångst på 3 850 gram.
Vid lördagens individuella tävling blev det en topp tio-placering för våra lokala lag. Det var Isac Nilsson som kom just tia i klassen Yngre Herrjuniorer.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!