Springer med ett leende

Den elvaåriga tjejen från Frödinge har i år börjat träna och tävla inom löpning på lite större allvar. Det har givit resultat snabbt.

Josefin Larsson från Frödinge är en lovande löpare. Foto: Magnus Strömsten

Josefin Larsson från Frödinge är en lovande löpare. Foto: Magnus Strömsten

Foto:

Övrig sport2007-08-17 23:11

Vinster i Strandmilen och Byloppet samt andraplatser i såväl Eksjös som Vimmerbys stadslopp är fina meriter.
Den mest imponerande insatsen stod dock Josefin för i Viktorialoppet på Öland. I konkurrens med 80-talet löpare, de flesta ett år äldre, så knep Josefin en fin fjärdeplats.
- Det kändes nästan som en seger. Loppet gick över två kilometer vilket var lite ovant eftersom jag ofta tävlar över en kilometer. Etta och tvåa i mål var dessutom två väldigt duktiga tjejer från Stockholm som dessutom var tolv år gamla, berättar Josefin som närmast laddar för att göra ett bra lopp på hemmaplan när Ostkakeloppet avgörs söndagen den andra september.
Att Josefin fått upp ögonen för löpningen är något hennes pappa Stefan får ta på sig till viss del.
- Jag har alltid gillat att springa och sett det som en bra träning för fotbollens skull. Nu är vi ett bra gäng i Frödinge som både tränar och tävlar tillsammans och vi har väldigt kul tillsammans. Tidigare har Josefin sprungit några tävlingslopp då och då, men det är först nu som hon börjat träna regelbundet. Det är jätteskoj att det har gått så bra för henne direkt, säger Stefan.
Josefin tränar tre gånger i veckan och ofta i sällskap med sin pappa.
- Jag brukar springa ett varv på elljusspåret i Frödinge och han springer två. Mamma och storasyster är också med och tränar ibland, men de brukar ta en lite kortare runda, säger Josefin, som tränar löpning tre gånger i veckan.
- Jag skriver upp mina tider i en träningsdagbok och det är kul att se att man utvecklas hela tiden.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!