Storebro vann division sex

Det är uppåt på bordtennissidan i Storebro IF. Nyligen blev det klart att seniorlaget knep guldet i division sex och till nästa år spelar i femman. - Killarna har gjort en mycket bra säsong och inte förlorat en enda match, säger helnöjde tränaren Kaj Eriksson.

Övrig sport2003-04-07 10:21

Kaj Eriksson kom till Storebro via Faggemåla för två säsonger sedan och drog igång bordtennisverksamhet.
Och intresset bara ökar.
- Det är jätteroligt och hela tiden kommer det nya ungdomar som vill prova på bordtennis. Samtidigt har jag ett bra stöd av Storebro IF som vi tillhör. De har ställt upp på det mesta så här långt, säger Kaj.
Ett par kvällar i veckan är det träning i skolans gymnastiksal.
- Önskemålet nu vore att få en helt egen lokal där borden kunde stå uppställda, tillägger Storebrotränaren som inte har några planer på att lägga av med att sätta Storebro på pingiskartan.
- Jag trivs jättebra och har så här långt fått ett fint stöd. Jag kör troligtvis ett tredje år, säger Kaj.
Föreningens P15 och F13 kom båda fyra i sin serie i år, men allra bäst gick det för seniorlaget som alltså vann division sex.
- Vi spelade oavgjort mot 5-5 mot Södra Vi och det är enda tappade poängen. I returen vann vi med 6-3 och säkrade serieguldet. En härlig känsla.
I sexan är det tre spelare i laget. I femman måste man vara fyra. Klarar ni det?
- Ja, det är inget problem och jag tror vi har en god chans att vara med och slåss i toppen. Lite beror det på vilken av serierna vi hamnar i, men killarna kommer att klara konkurrensen galant tror jag.
Killarna som Kaj pratar om är Magnus Karlsson, Robin Harrysson och Niclas Blomqvist. Unga lovande spelare som kan utvecklas mycket ännu.
- Exempelvis Magnus har bara förlorat fem matcher den här säsongen och kan bli mycket bra, berömmer Kaj.
Han ska för övrigt gå utbildningssteg 2 som tränare och efter det kan han förmodligen lära ut lite nya grejer till spelarna inför säsongen i femman. En säsong som kör igång i augusti månad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!