Trea i tresteg

Christian Olsson är kungen. Att Sverige ska få fram en lika bra trestegshoppare är inte troligt. Men det finns ett par vassa hoppare ändå. Som Vimmerbykillen Daniel Lennartsson.

Hopp. Daniel Lennartsson hoppade 15.32 i tresteg och är trea i Sverige i år. Foto: Hasse Sjögren

Hopp. Daniel Lennartsson hoppade 15.32 i tresteg och är trea i Sverige i år. Foto: Hasse Sjögren

Foto:

Övrig sport2009-02-13 07:30

Hoppar du över 17 meter i tresteg är du i världseliten. Att nå dit är oerhört svårt. Daniel Lennartsson, 21 år igår, är en bit på väg. Snarare 15.32 meter. Så långt hoppade han i Pallasspelen i Malmö nyligen. Bara ett par dagar tidigare hade han slagit nytt smålandsrekord inomhus när han segrade i Samsungsspelen i Göteborg med ett hopp på 14.95. Nu blev det alltså 37 centimeter längre.
- Det känns bra och jag har utvecklats den senaste tiden.
Förklaring?
- Det beror mest på att jag inte tränar på egen hand längre. Jag kör ihop med en annan hoppare i Växjö, höjdhopparen Emil Svensson. Han är ett år yngre än mig, men har hoppat 2.13 i höjd. Det är bra. Vi sporrar varandra på träningarna.

Trea på Sverigelistan
Daniel Lennartsson har bott i Växjö i flera år och satsar hårt på sin sport. Den gänglige Vimmerbykillen är också en av de allra bästa trestegshopparna i landet.
15.32 är det tredje längsta hoppet i Sverige i år. Bara Anton Andersson (15.93) och Andreas Otterling (15.76) är bättre.
Är du trea i Sverige?
- Nja, Christian Olsson står förstås i en klass för sig när han inte är skadad, men jag ligger med i toppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!