Tung förlust för FBTK

Faggemåla BTK hade inte marginalerna på sin sida då laget föll med 8-6 i den avgörande matchen mot Kalmar borta i pingistvåan i lördags. - Det tog nästan tre och en halv timme att avgöra matchen som kunde slutat hur som helst. Hade vi klarat oavgjort hade vi haft saken i egna händer inför sista omgången. Nu är vi beroende av hjälp från andra lag, säger Andreas Svensson.

Övrig sport2007-02-05 07:31

Förutsättningarna inför helgens näst sista seriesammandrag i pingistvåan var klara. Faggemåla BTK skulle i princip säkra andraplatsen i serien och få kvala till ettan om man besegrade Kalmar BTK. En poäng hade också räckt för att hålla det forna storlaget bakom sig i serien. Nu blev det alltså Kalmar som tog hem matchen och därmed ligger de en poäng före Faggemåla inför de två avslutande matcherna som spelas andra helgen i mars i Silverdalen.
- Matchen som helhet var väldigt jämn och det visar ju siffrorna 8-6 också. Det var ovisst i varje match. Exempelvis hade Jens Fellke matchboll i en kamp, men missade den och förlorade matchen. I dubbelmatchen föll Fellke och Kaj Eriksson i skiljeset med 11-9. Hade vi bara lyckats ta någon av de matcherna hade vi räddat en poäng och fortfarande haft saken i egna händer, berättar Andreas Svensson som även sa att Kalmar gjort ett par taktiska dispositioner inför matchen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!