TV+BILDEXTRA: Bra fart på säsongens första deltävling i Södra Vi

I onsdags avgjordes första deltävlingen i CK Wimers Onsdagscupen i skogarna kring Ulfveskog i Södra Vi.

Malin Davidsson var enda tjejen i startfältet.

Malin Davidsson var enda tjejen i startfältet.

Foto:

Övrig sport2017-05-05 10:13

36 cyklister kom till start och en hel del folk var på plats för att mana på dem under de två varven på den delvis nya bansträckningen.

– Tidigare gick banan förbi en väg där det kunde vara en del trafik. Av säkerhetsskäl ville vi få bort den biten så nu kör vi bara inne i skogen, säger Peter Tunek som var en av många cyklister från arrangörklubben CK Wimer som deltog.

– Jag fick nöja mig med en femteplats efter att ha förlorat en spurtstrid. Den förhållandevis korta distansen är inte min bästa gren så jag är ändå nöjd. Sedan var det kul att se mina teamkamrater Christoffer Gross (2) och David Landberg (6) på framskjutna placeringar också, säger Peter Tunek.

Åt vinnande Stefan Carlsson från Kolmården fanns det dock ingen som kunde göra något åt. Han var över två minuter före tvåan i mål och imponerade stort.

– Han har satsat på elitnivå under ett antal säsonger och är riktigt stark. Extra imponerande är att han är 51 år och ändå så snabb och stark, säger Peter Tunek.

Onsdagscupen kommer att innehålla totalt fem deltävlingar den här säsongen och avgörs i regel den första onsdagen varje månad.

Patrik Nilsson och Martin Holmstrand kämpar sig upp för backen.
Patrik Nilsson och Martin Holmstrand kämpar sig upp för backen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!