Världsbäst!

En kom från hälsenebrott, gips och jäkelskap och tog guldet. En från ingenstans och vann bronset. Kajsa Bergqvist och Emma Green ? vilka svenska supertjejer.

VM-guld, VM-guld, VM-guld! För ett år sedan skadade sig höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist svårt under tävling, i går blev hon världsmästare.

VM-guld, VM-guld, VM-guld! För ett år sedan skadade sig höjdhoppsstjärnan Kajsa Bergqvist svårt under tävling, i går blev hon världsmästare.

Foto:

Övrig sport2005-08-09 06:17

Kajsa som i höstas för andra gången i livet fick lära sig att gå igen, hoppade rakt in i den svenska idrottshistorien med elegans, explosivitet och glädje.
Emma som så sent som i våras inte vågade tänka Helsingfors och VM i en och samma tanke, slog sensationellt till med brons i debuten.
Carolina Klüfts guld på söndagen, Kajsa Bergqvists guld och Emma Greens brons på måndagen.
Smaka på de godbitarna och njut ordentligt ? för vem vet när det guldregnet lägger sig över svensk friidrott ännu en gång.
Aten, Helsingfors...vem hoppas inte redan på nya oförglömliga friidrottsdagar när det bjuds EM på Ullevi i Göteborg nästa sommar. Med Stefan Holm. När också Christian Olsson förhoppningsvis är tillbaka.
Mitt i gulddramat mellan Kajsa och amerikanskan Chaunte Howard sprang Emma raka vägen ut mot läktaren och kysste tränaren och pojkvännen Yannick Tregaro på munnen.
Sensationellt fyra i VM-debuten sedan hon knäckt ryskan Anna Tjitjerova genom att klara 1,96 ? nytt personbästa ? i andra försöket.
Kajsa flög över 1,85, 1,89, 1,93, 1,96 och 1,98.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om