VM-plats hägrar för John Wallerman

Från lilla Slitshult utanför Södra Vi till stora Tapei i Taiwan. Den resan kan John Wallerman få göra i mars. Till 85 procent är han klar för ungdoms-VM i taekwondo i Asien. - Mycket tyder på att han tar en VM-plats, säger meriterade tränaren Mario Glasnovic.

I form. John Wallerman tog brons i en internationell tävling i Serbien. Nu är han nära en plats i U-VM.

I form. John Wallerman tog brons i en internationell tävling i Serbien. Nu är han nära en plats i U-VM.

Foto:

Övrig sport2013-10-29 07:15


John Wallerman är en målmedveten 15-åring.
Han tränar stenhårt.
Snart kan han ha nått ett av målen han satt upp: att få delta i ungdoms-VM.
Wallerman tog ett stort steg mot världsmästerskapen när han i helgen tog medalj i en stor internationell tävling i Serbien. Tävlingen lockade 970 taekwondoutövare, varav 40 tävlade i hans klass, - 59 kilo för juniorer.
- Jag är jättenöjd. Allting kändes bra. Formen var bra och coachingen också, säger John, som befinner sig på träningsläger i Malmö.

Bjöd upp till kamp
Numera har han kadett- och juniorlandslagets Mario Glasnovic som tränare. Utgångspunkten är Malmö. Glasnovic hyllade sin unge adept:
- Jag är mycket nöjd med John. Konkurrensen var tuff i Serbien. Att ta medalj var bra gjort.
John Wallerman vann tre matcher, mot en grek, en dansk och en kille från Tjeckien. I semifinalen stötte han på patrull i form av en meriterad bulgar.
- John bjöd upp till kamp och förlorade bara med ett par poäng. Bulgaren har vunnit medalj på U21-EM tidigare, säger Mario Glasnovic.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!