Padelhallen har öppnat för spel

Nu har Padel 34:an i Storebro öppnat upp sin anläggning med två banor för spel. "Det känns väldigt kul", säger Mats Mårtensson.

Padel 34:an har två banor på sin anläggning.

Padel 34:an har två banor på sin anläggning.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2021-04-08 19:40

Jonas Hämäläinen och Mats Mårtensson startade Padel 34:an i slutet av oktober. Drygt fem månader senare är anläggningen klar för spel.

– Från början var ambitionen att öppna innan nyår, men processen har fördröjts gång på gång. Vi är ändå nöjda med att det gått så pass fort, säger Mats Mårtensson som började fundera på projektet tillsammans med Jonas Hämäläinen för drygt ett år sedan.

– Då började vi leta efter lokal och nyckeln var att vi fick kontakt med Inge Hyckenberg och fick hyra den här i Storebro. Vi fick banorna på plats för ett par veckor sedan då ett familjeföretag från Spanien var och monterade allt på plats. Nu är allt så pass klart att vi kan öppna för spel, men det återstår ändå en del jobb invändigt i lokalen med den estetiska biten, säger Mats Mårtensson.

Padelsporten har växt lavinartat i Sverige på senare år och flera banor finns redan i närområdet och ännu fler är på gång. 

– Det återstår att se hur stort intresset blir för att spela, men vi har fått mycket positiv respons så här långt. Förhoppningen är att fler ska få chansen att spela och upptäcka tjusningen med sporten, säger Mats Mårtensson.

Hur är det att dra igång en ny verksamhet i pandemitider?

– Ett litet orosmoment är det förstås, men padeln är ganska bra på så vis med tanke på att man är ett begränsat antal spelare och inte har så mycket närkontakt. Vi håller även omklädningsrummen stängda tills vidare.

undefined
Padel 34:an har två banor på sin anläggning.
undefined
I den före detta industrilokalen på Nedre Bruket i Storebro är padelhallen belägen.
undefined
På torsdagseftermiddagen öppnade Padel 34:an i Storebro upp för spel.
undefined
Vy över den ena banan och den lilla byggnaden som inrymmer omklädningsrum och toalett och där taket ska bli till en läktare.
undefined
Varje par har en egen liten hörna där man kan pusta ut mellan seten.
Padelhallen i Storebro är öppen för spel även om det återstår en del arbete invändigt i lokalen.
Padelhallen i Storebro är öppen för spel även om det återstår en del arbete invändigt i lokalen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!