Spännande lagtävling: "Nästa steg för padeln"

Under lördagen bjuds det på padel av högsta klass på Nordic Wellness i Hultsfred. Flera av nordöstra Smålands bästa spelare är samlade för en lagtävling kallad Slaget om laget.

Stefan Lind var nöjd med att inleda med seger för Hultsfred i derbykampen mot Vimmerby.

Stefan Lind var nöjd med att inleda med seger för Hultsfred i derbykampen mot Vimmerby.

Foto: Magnus Strömsten

Padel2023-01-21 12:32


Tidigt på lördagsmorgonen drog tävlingen igång. Både herr- och damlag från orterna Hultsfred, Vimmerby, Oskarshamn, Västervik, Vetlanda och Sävsjö var samlade för att utmana varandra.

Lagen delades upp i två grupper där herrlagen representerades av tre par vardera som alla spelade två gruppspelsmatcher var. Bland damerna var det två par per lag som gällde och två matcher i gruppspelet. En hel del publik var samlade för att följa de spännande drabbningarna.

undefined
Kim Frilund spelade i par med Stefan Lind för Hultsfred.

Redan i den första omgången bjöds det på ett prestigemöte mellan Vimmerby och Hultsfred. Stefan Lind och Kim Frilund gav Hultsfred en bra start genom att besegra Vimmerbyparet Mathias Westerling och Johan Nilsson med 6–4, 6–2.

– Vi höll nätet bra och är svårpasserade. Kim och jag kompletterar varandra väl på så vis. Han har bra räckvidd och jag bidrar med att springa mycket. Vi har inte spelat så mycket tillsammans tidigare och jag hade stor respekt för motståndet på förhand. Det var skönt att få en bra start, sa Stefan Lind.

undefined
Mathias Westerling ser till att hålla tungan rätt i mun.

Westerling medgav att man fick ge sig mot ett bättre lag.

– Vi spelade inte riktigt på topp, men samtidigt var de för bra för oss. Jag hade lite problem med att jag är ovan vid de här banorna. Studsen blir lite annorlunda på både glaset och underlaget så mina slag med underskruv biter inte lika bra som jag är van vid, sa han.

– Jag kände av lite ringrost efter att inte ha spelat på två månader på grund av skada. Vi kom igång lite bättre i andra set så förhoppningsvis går det bättre i nästa match, sa Johan Nilsson.

undefined
Mats Landström och Magnus Pihl gick en riktigt tuff drabbning mot Sävsjö där de föll i Super Tiebreak.

Hultsfred såg ut att få en kanonstart ett tag då Magnus Pihl och Mats Landström hade greppet om sin match mot ett par från Sävsjö. De föll dock i andra set och supertiebreak fick avgöra. Där tog Sävsjöparet ledningen med 5–1. Hultsfredsduon vände till 7–5, men föll till slut med 13–11 efter en rafflande och välspelade batalj.

– Det var en bra match, men det är surt att förlora på det viset, sa Magnus Pihl.

undefined
Peter Tengvall och Jens Carlsson var ett av Vimmerbys par.

Hultsfreds tredje par i tävlingen på herrsidan är Martin Lennström och Johan Klavins. För Vimmerby spelar även Peter Tengvall och Jens Carlsson samt Jens Virtanen och Belmin Begovic.

På damsidan försvarar Caroline Phalén och Madeleine Carlsson samt Anna Källåker och Karolina Karlsson Hultsfreds färger. För Vimmerby spelar Alva Samuelsson och Esther Westerling samt Erica Klingstedt och Nina Hjelmland.

undefined
Caroline Phalén och Madeleine Carlsson peppar varandra.

Bland övriga lag återfinns bland andra handbollsprofilen Robin Löfstedt som spelar för Vetlanda.

– Det är väldigt roligt med padel och det ska bli kul att spela den här turneringen och få chansen att pröva på lite nya motståndare, säger Löfstedt som drar nytta av sin längd i den här sporten också.

– Jag är 2.04 och det är inte så lätt att lobba över mig. Smashen är ju ett bra vapen för mig, men det gäller att inte gå på full kraft för då går bollen ut för ofta.

undefined
Handbollsprofilen Robin Löfstedt spelade för Vetlanda.

För Vetlandas damer spelade också en meriterad duo. Hedda Fritzell och Signe Horenius tillhör F16-landslaget i padel till vardags och visade lite av sin klass i turneringen.

Bakom arrangemanget stod Nordic Wellness i Hultsfred där Simon Johansson och Thea Olofsson var tävlingsledare.

– Det är första gången vi kör den här typen av lagtävling. Jag tror att många uppskattar att få möjligheten att utmana motståndare man inte är van att möta. Jag tror det är nästa steg för padeln att få igång sådant här tävlande, sa Simon Johansson.

Tävlingen fortsätter under lördagen med placeringsmatcher och final framåt kvällen.

Johan Nilsson spelade för Vimmerby och kände sig lite ringrostig i första matchen.
Johan Nilsson spelade för Vimmerby och kände sig lite ringrostig i första matchen.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!